Sote de rosii cu porumb
O combinatie delicioasa si racoritoare. Daca mai adaugi si frunze proaspete de busuioc, nu te mai opresti din mancat.
Ingrediente
2 lingurite ulei de masline extravirgin sau ulei din seminte de in
1 ceasca de boabe de porumb crude sau din conserva
1/2 ceasca de ceapa rosie taiata cubulete
1 lingura de busuioc proaspat
1/4 lingurita sare
Mod de preparare
- Ai doua variante ca sa prepari aceasta minunata reteta. Daca amesteci toate ingredientele si alegi boabele de porumb din conserva o poti savura in stare cruda si sa te bucuri de toti nutrientii;
- In cazul in care ai pofta de o mancarica gatita, se pune ceapa si porumbul intr-o tigaie cu putin ulei si se lasa pe foc aproximativ 5 minute pana se inmoaie putin;
- Se indeparteaza de pe foc si se lasa 5 minute la temperatura camerei, dupa care se adauga rosiile, busuiocul si sarea.
Informatii nutritionale: 87 de calorii; 3 g grasimi; 0 mg colesterol; 15 g carbohidrati; 3 g proteine; 2 g fibre; 159 mg sodiu; 422 mg potasiu; vitamina C si vitamina A.
Credit foto: eatingwell.com