Salate de fructe cu miere
Cu un strop de imaginatie, fructele devin cel mai bun desert.
La inceput de vara nimic nu este mai potrivit, in completarea unei mese, sau doar ca o simpla gustare, decat fructele. Le poti combina in fel si chip, poti adauga smantana, frisca, iaurt sau sosuri aromate din zahar si/sau miere. Combinatiile sunt, parctic, nenumarate.
Pentru ca o salata de fructe sa fie perfecta trebuie sa folosesti fructe foarte proaspete, arome naturale (coaja de lamaie, portocala si neaparat vanilie veritabila). Mierea este foarte potrivita in loc de zahar, asa ca in toate retetele de mai jos, am folosit miere, dar retetele includ si variantele cu zahar simplu. Dupa preparare, o salata de fructe trebuie consumata in maxim sase ore, timp in care trebuie sa stea doar la rece. Pentru ca salata sa-si pastreze toate proprietatile, stropeste fructele cu suc proaspat de lamaie, care impiedica oxidarea acestora.
Daca ti-am starnit curiozitatea, iata propunerile noastre, care te pot inspira:
Salata de fructe cu ulei de vanilie
Salata de fructe exotice cu spuma de smantana
Salata de portocale, mandarine si clementine