Cauta in 21.308 retete

Salata verde cu piept de pui

Nu dureaza mai mult de trei sferturi de ora sa prepari aceasta salata gustoasa, "dedicata" anotimpului calduros. Salata verde este plina de vitamine, iar carnea slaba de pui "merge" in aceasta combinatie savuroasa. Ceapa verde, caperele, mustarul picant, zeama si coaja de lamaie "vorbesc" despre gustul racoritor al verii si, impreuna, iti garanteaza un pranz usor sau o cina deosebita. Iti dorim pofta buna!

Ingrediente si cantitati pentru 5 portii:

500 g salata verde;
400 g piept de pui dezosat;
1 ardei gras rosu;
2 linguri unt;
6 fire de ceapa verde;
100 g masline negre;
1 lingura capere;
2 lingurite mustar cu hrean;
4 linguri ulei;
1 lingura coaja rasa de lamaie;
2 linguri zeama de lamaie;
sare;
piper.

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se taie fasii lungi si inguste, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 7 minute, uniform, in untul incins. Se scoate pe hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca.

2. Salata verde se curata si se spala bine, apoi se rupe cu mana bucati mari, care se pun pe un platou.

3. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie fasii lungi, care se pun peste salata, impreuna cu ceapa verde, curatata, spalata si taiata rondele.

4. Se scot samburii maslinelor si acestea se taie inele, care se raspandesc pe platou. Deasupra se aranjeaza estetic suvitele de carne de pui prajite.

5. Intr-un bol, se freaca mustarul picant cu uleiul, apoi se adauga zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, sarea, piperul si caperele. Toate se amesteca, pentru omogenizare.

6. Sosul obtinut se toarna peste salata de pe platou. Pana la servire, platoul se tine la rece.

Sugestie: La aceasta salata, se pot adauga lamele de ciuperci fierte. De asemenea, peste salata verde se pot presara boabe de porumb fiert.

Timp de preparare: 40 de minute, plus timpul de stat la rece.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod