Salata Nicoise - cea mai buna salata
Salade Nicoise este preferata de cei din zona mediteraneana. Poate fi servita simpla sau impreuna cu felii de paine cu usturoi. Ingredientele sunt pentru 4-6 portii. Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente: o salata mare, 350 de grame de rosii cherry, un castravete proaspat, patru-cinci fire de ceapa verde, doi cartofi fierti, 100 grame de fasole verde (din conserva) doua oua fierte, 200 de grame de ton maruntit, 45 de grame de ansoa, 50 de grame de masline, o legatura mica de patrunjel.
Pentru sos: o lingurita de sare, doi catei de usturoi, o lingura de mustar, o lingura de otet balsamic sau suc de lamaie, piper negru, proaspat macinat, sase linguri de ulei.
Preparare:
- Prepara sosul: amesteca sarea cu usturoiul pisat pana rezulta o pasta compacta. Adauga mustarul, otetul (sau sucul de lamaie) si piperul macinat proaspat si amesteca bine, pana ce sarea se dizolva complet. La final, adauga uleiul si amesteca, din nou, bine.
- In acest sos poti pune tarhon si/sau cimbru, busuioc si/sau menta proaspete, tocate marunt, sau uscate.
- Spala si asaza frunzele de salata, rupte bucatele cu mana, intr-un bol pentru salata si stropeste-le cu cateva lingurite se sos. Asaza peste frunzele de salata castravete taiat in felii. Pune din nou putin sos.
- Adauga ceapa verde, taiata marunt, feliile de cartofi fierti si fasolea verde intreaga sau rupta in doua. Deasupra, pune bucatile de ou fiert si tonul maruntit.
- Decoreaza salata cu file de ansoa, adauga maslinele (bucati sau intregi, dar fara samburi) si patrunjelul tocat marunt si adauga restul de sos.
- Nu amesteca salata. Da-o la rece pana o servesti.
Ingrediente: o salata mare, 350 de grame de rosii cherry, un castravete proaspat, patru-cinci fire de ceapa verde, doi cartofi fierti, 100 grame de fasole verde (din conserva) doua oua fierte, 200 de grame de ton maruntit, 45 de grame de ansoa, 50 de grame de masline, o legatura mica de patrunjel.
Pentru sos: o lingurita de sare, doi catei de usturoi, o lingura de mustar, o lingura de otet balsamic sau suc de lamaie, piper negru, proaspat macinat, sase linguri de ulei.
Preparare:
- Prepara sosul: amesteca sarea cu usturoiul pisat pana rezulta o pasta compacta. Adauga mustarul, otetul (sau sucul de lamaie) si piperul macinat proaspat si amesteca bine, pana ce sarea se dizolva complet. La final, adauga uleiul si amesteca, din nou, bine.
- In acest sos poti pune tarhon si/sau cimbru, busuioc si/sau menta proaspete, tocate marunt, sau uscate.
- Spala si asaza frunzele de salata, rupte bucatele cu mana, intr-un bol pentru salata si stropeste-le cu cateva lingurite se sos. Asaza peste frunzele de salata castravete taiat in felii. Pune din nou putin sos.
- Adauga ceapa verde, taiata marunt, feliile de cartofi fierti si fasolea verde intreaga sau rupta in doua. Deasupra, pune bucatile de ou fiert si tonul maruntit.
- Decoreaza salata cu file de ansoa, adauga maslinele (bucati sau intregi, dar fara samburi) si patrunjelul tocat marunt si adauga restul de sos.
- Nu amesteca salata. Da-o la rece pana o servesti.