Cauta in 21.308 retete

Salata de tofu si conopida cu sos de arahide

Ingrediente si cantitati:


1/2 cana unt de arahide
3/4 cana apa
2 lingurite ulei de masline
1 cana ceapa tocata marunt
2 lingurite sos de soia
1/2 lingurita zahar
1/4 ardei iute, bine tocat
4 cani buchetele de conopida
450 g tofu, bine scurs, taiat in cuburi de 1-1,5 cm
1 ardei gras verde, taiat bucati mari
1 cana ceapa, taiata pestisori fini
2 linguri zeama de lamaie
sare, dupa gust
coriandru tocat, pentru decor

Mod de preparare:


1. Amesteca gradual untul de arahide cu apa, amestecand in permanenta, pentru a impiedica aparitia cocoloaselor. Lasa vasul deoparte.

2. Intr-o cratita de dimensiuni medii, incalzeste uleiul. Adauga ceapa tocata si lasa vasul pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa devine aurie. Adauga amestecul de unt de arahide si apa, sosul de soia, zaharul si ardeiul iute. Lasa vasul pe foc pana cand compozitia da in clocot.

3. Acopera cratita cu un capac si las-o pe foc inca 3 minute sau pana cand se formeaza un sos fin. Daca sosul este prea gros, adauga putina apa. Sareaza, dupa gust. Potriveste compozitia de zahar si ardei iute. Lasa vasul acoperit pana cand este totul gata pentru servire si mai subtiaza sosul cu apa, daca este necesar.

4. Lasa la fiert, intr-o baie de aburi, buchetelele de conopida, timp de 6-10 minute sau pana cand se inmoaie bine. De asemenea, fierbe si tofu intr-o baie de aburi, 3-4 minute.

5. Pe un platou, aranjeaza buchetelele de conopida, tofu, ardeiul gras si ceapa taiata pestisori fini. Mai da o data in foc sosul de arahide. Indeparteaza tigaia de pe foc si incorporeaza zeama de lamaie. Toarna sosul peste legume. Decoreaza cu fire de coriandru proaspat tocat.

Se obtin 4 portii.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod