Salata de praz
Cel mai bine beneficiezi de calitatile prazului daca il consumi crud. Iata o reteta.
Ingrediente:4-5 fire de praz, subtiri si proaspete, ulei, sare, piper, un varf de cutit de nucsoara, un ardei iute mic, otet balsamic, o lingurita de zahar, 50 grame nuci pisate, 50 grame seminte de dovleac, o mana de masline (fara samburi), o legatura de marar.
Preparare:
- Curata prazul si taie-l in felii subtiri. Taie si o parte din frunzele verzi (cele fragede si proaspete, din interior). Presara un praf de sare si, cu mana, amesteca prazul ca sa se desfaca in inele si sa se inmoaie.
- Toaca ardeiul iute marunt, adauga trei-patru linguri de ulei, trei linguri de otet balsamic, zaharul, maslinele tocate marunt, nucile si semintele de dovleac pisate, mararul tocat marunt si nucsoara. Amesteca si adauga putina apa, cat sa rezulte un sos consistent.
- Amesteca prazul tocat cu sosul si omogenizeaza. Potriveste de sare si piper.
- Serveste simplu, alaturi de carne la gratar sau impreuna cu felii de paine prajita.
Sfat Eva: Poti renunta, daca vrei, la ardeiul iute. In sos poti pune suc de lamaie in loc de otet, dar si un borcanel de iaurt sau o maioneza usoara (indoita cu iaurt sau smanatana). Salata merge excelent combinata cu afumatura (jambon sau peste).
Ingrediente:4-5 fire de praz, subtiri si proaspete, ulei, sare, piper, un varf de cutit de nucsoara, un ardei iute mic, otet balsamic, o lingurita de zahar, 50 grame nuci pisate, 50 grame seminte de dovleac, o mana de masline (fara samburi), o legatura de marar.
Preparare:
- Curata prazul si taie-l in felii subtiri. Taie si o parte din frunzele verzi (cele fragede si proaspete, din interior). Presara un praf de sare si, cu mana, amesteca prazul ca sa se desfaca in inele si sa se inmoaie.
- Toaca ardeiul iute marunt, adauga trei-patru linguri de ulei, trei linguri de otet balsamic, zaharul, maslinele tocate marunt, nucile si semintele de dovleac pisate, mararul tocat marunt si nucsoara. Amesteca si adauga putina apa, cat sa rezulte un sos consistent.
- Amesteca prazul tocat cu sosul si omogenizeaza. Potriveste de sare si piper.
- Serveste simplu, alaturi de carne la gratar sau impreuna cu felii de paine prajita.
Sfat Eva: Poti renunta, daca vrei, la ardeiul iute. In sos poti pune suc de lamaie in loc de otet, dar si un borcanel de iaurt sau o maioneza usoara (indoita cu iaurt sau smanatana). Salata merge excelent combinata cu afumatura (jambon sau peste).