Cauta in 21.308 retete

Salata de kiwi si avocado cu pui

Delicata, tonica si speciala - asa poate fi descrisa aceasta salata deloc dificil de facut, nici in ceea ce priveste ingredientele, nici in ceea ce priveste prepararea. Ingredientele sunt pentru doua portii.

Ingrediente: 3-4 kiwi bine coapte, un mar galben, 1-2 fructe de avocado, 100 de grame de cascaval, o lingura cu smantana, o lingura de maioneza, sare, piper, un piept de pui.

Preparare: fierbe pieptul de pui. Lasa-l sa se raceasca si taie-l in felii subtiri pe care le calesti in putin ulei incins. Pune bucatelele pe un servet absorbant, potriveste-le bine de sare si piper si da-le la rece. Curata fructele si taie-le in felii subtiri.

Amesteca smantana cu maioneza si adauga daca trebuie cateva linguri de lapte pana rezulta un sos aproape lichid. Pune piper din belsug. Pe un platou intinde jumatate din feliile de fructe. Pune carnea uniform, iar deasupra restul feliilor de fructe.

Stropeste totul cu sos, rade cascavalul deasupra si da platoul la rece circa 30 de minute inainte de a servi.

Sfat Eva: poti folosi si carne de vaca sau de curcan, dar la fel de bine si carne de rac sau cozi de creveti, varianta care transforma salata intr-un adevarat regal.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod