Salata de fasole boabe
Fasolea boabe este un aliment de baza in dieta vegetariana, pentru ca este satioasa si bogata in proteine de calitate.
Ingrediente: 500 de grame de fasole fiarta (din conserva sau fiarta in casa in trei ape), doua cepe rosii, o legatura de ceapa verde, trei catei de usturoi, doi-trei ardei grasi, ulei, sare, piper, suc de lamaie, trei-patru fire proaspete de menta, 100 de grame de masline fara samburi. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii.
Preparare:
- Taie ardeiul gras in patru, pe lung. Unge fiecare bucata de ardei cu ulei si pune-i intr-o tava, in cuptor, la foc iute pentru 10-15 minute. Cand sunt gata si inca fierbinti, scoate-le pielita care iese foarte usor.
- Toaca ceapa, cea verde si cea rosie, marunt. Pune ceapa intr-un vas, adauga un parf de sare si o lingura de suc de lamaie (sau otet balsamic) si amesteca bine. Adauga fasolea boabe si maslinele si amesteca.
- Piseaza foarte bine usturoiul, adauga in pasta de usturoi o lingura, doua de ulei si amesteca pana rezulta o crema. Dilueaza pasta cu trei-patru linguri de apa si rastoarna sosul peste fasole. Amesteca dupa ce adaugi sarea, piperul si frunzele de menta tocate.
- Cu grija, ca sa nu se rupa, adauga in salata bucatile de ardei copt si lasa salata, acoperita, la rece, o ora-doua, inainte sa o servesti.
Ingrediente: 500 de grame de fasole fiarta (din conserva sau fiarta in casa in trei ape), doua cepe rosii, o legatura de ceapa verde, trei catei de usturoi, doi-trei ardei grasi, ulei, sare, piper, suc de lamaie, trei-patru fire proaspete de menta, 100 de grame de masline fara samburi. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii.
Preparare:
- Taie ardeiul gras in patru, pe lung. Unge fiecare bucata de ardei cu ulei si pune-i intr-o tava, in cuptor, la foc iute pentru 10-15 minute. Cand sunt gata si inca fierbinti, scoate-le pielita care iese foarte usor.
- Toaca ceapa, cea verde si cea rosie, marunt. Pune ceapa intr-un vas, adauga un parf de sare si o lingura de suc de lamaie (sau otet balsamic) si amesteca bine. Adauga fasolea boabe si maslinele si amesteca.
- Piseaza foarte bine usturoiul, adauga in pasta de usturoi o lingura, doua de ulei si amesteca pana rezulta o crema. Dilueaza pasta cu trei-patru linguri de apa si rastoarna sosul peste fasole. Amesteca dupa ce adaugi sarea, piperul si frunzele de menta tocate.
- Cu grija, ca sa nu se rupa, adauga in salata bucatile de ardei copt si lasa salata, acoperita, la rece, o ora-doua, inainte sa o servesti.