Salată de castraveţi cu mărar
Isteria infecţiilor cu E.coli în care au fost implicaţi castraveţii, pe nedrept, potrivit ultimelor cercetări, ne determină să-ţi propunem o salată delicioasă, pentru a le "spăla" imaginea. Şi ca să promovăm şi producţia internă, ideal ar fi să foloseşti castraveţi româneşti. Nu uita că orice fel de legume trebuie spălate cu foarte mare atenţie înainte de prepararea unei salate!
4 castraveţi, feliaţi subţire
1 ceapă mică
1 ceaşcă cu oţet alb
1/2 ceaşcă cu apă
3/4 ceaşcă cu zahăr alb
1 lingură cu mărar proaspăt tocat
sare după gust
Amestecă ceapa şi castraveţii într-un bol.
Într-o tigaie, toarnă oţetul, zahărul şi apa şi lasă pe foc până dă într-un clocot.
Toarnă apoi sosul peste castraveţi şi ceapă.
Presară mărarul şi acoperă.
Lasă la răcit apoi pune la frigider până ce salata este rece.
Salata se poate prepara fără ca dressingul să fie fiert, dar în acest caz se lasă la marinat cel puţin o oră, pentru ca oţetul să pătrundă în castraveţi.
Ingrediente:
4 castraveţi, feliaţi subţire
1 ceapă mică
1 ceaşcă cu oţet alb
1/2 ceaşcă cu apă
3/4 ceaşcă cu zahăr alb
1 lingură cu mărar proaspăt tocat
sare după gust
Preparare:
Amestecă ceapa şi castraveţii într-un bol.
Într-o tigaie, toarnă oţetul, zahărul şi apa şi lasă pe foc până dă într-un clocot.
Toarnă apoi sosul peste castraveţi şi ceapă.
Presară mărarul şi acoperă.
Lasă la răcit apoi pune la frigider până ce salata este rece.
Salata se poate prepara fără ca dressingul să fie fiert, dar în acest caz se lasă la marinat cel puţin o oră, pentru ca oţetul să pătrundă în castraveţi.