Rulada cu crema si crant
O prajitura delicioasa "da" intotdeauna bine in meniul de Craciun... Iar o rulada ca cea pe care ti-o prezentam acum, cu crema si crant, este mai mult decat un desert obisnuit - este o reteta cu "pretentii", care va face fata comentariilor celor mai mofturosi invitati!
Ingrediente si cantitati:
5 linguri/150 g zahar;
5 linguri faina;
5 oua.
Crema:
200 g unt;
150 g zahar pudra;
100 g nuci prajite si pisate;
150 g zahar ars caramel casabil (crant).
Mod de preparare:
1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in tava si apoi tava se introduce la cuptor, la copt.
2. Se prepara crema: se freaca foarte bine untul cu zaharul pudra, se amesteca cu nucile pisate si cu zahar ars caramel. (Crantul se obtine astfel: se arde zahar, se pune pe un fund de lemn ud, se desprinde cu un cutit si apoi se piseaza.)
3. Dupa ce s-a copt aluatul, se scoate din tava, se pune pe un servet ud si se ruleaza; se lasa rulat sa se raceasca, apoi se unge cu crema si se ruleaza din nou. Deasupra se pune crema si se presara nuci pisate si crant pisat. Se imbraca in frisca.
Ingrediente si cantitati:
5 linguri/150 g zahar;
5 linguri faina;
5 oua.
Crema:
200 g unt;
150 g zahar pudra;
100 g nuci prajite si pisate;
150 g zahar ars caramel casabil (crant).
Mod de preparare:
1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in tava si apoi tava se introduce la cuptor, la copt.
2. Se prepara crema: se freaca foarte bine untul cu zaharul pudra, se amesteca cu nucile pisate si cu zahar ars caramel. (Crantul se obtine astfel: se arde zahar, se pune pe un fund de lemn ud, se desprinde cu un cutit si apoi se piseaza.)
3. Dupa ce s-a copt aluatul, se scoate din tava, se pune pe un servet ud si se ruleaza; se lasa rulat sa se raceasca, apoi se unge cu crema si se ruleaza din nou. Deasupra se pune crema si se presara nuci pisate si crant pisat. Se imbraca in frisca.