Pulpe de pui in sos de lamaie cu legume dulci
Desi nu se prepara greu este un fel de mancare elegant si gustos. Reteta este pentru sase portii.
- 12 pulpe de pui, nu foarte mari,
- o lamaie,
- doua linguri de faina,
- un pahar mic de smantana (200 de grame),
- un pahar de vin,
- o lingura de miere,
- cimbru si telina uscata,
- ulei, sare, piper.
Pentru garnitura: patru dovlecei mari, 500 de grame de morcovi foarte tineri, 200 de grame de boabe de mazare din conserva, 200 de grame de porumb.
Ingrediente:
- 12 pulpe de pui, nu foarte mari,
- o lamaie,
- doua linguri de faina,
- un pahar mic de smantana (200 de grame),
- un pahar de vin,
- o lingura de miere,
- cimbru si telina uscata,
- ulei, sare, piper.
Pentru garnitura: patru dovlecei mari, 500 de grame de morcovi foarte tineri, 200 de grame de boabe de mazare din conserva, 200 de grame de porumb.
Preparare:
- Curata pulpele de pui, dar lasa pielea pe ele. Stergele cu un prosop si tavaleste-le printr-un amestec facut dintr-o lingura de faina, sare, piper proaspat macinat, si o lingurita de malai.
- Pune pupele la prajit in ulei incins. Lasa-le sa prinda culoare si pe o parte si pe alta. Scoate-le si pune-le intr-o tava care merge la cuptor. Peste pulpe, presara cimbru si telina uscata, si coaja de la cele doua lamai (rade lamaile cu grija fara sa prinzi si partea alba, care este amara.). Pune in tava putin ulei si vinul (fara sa stropesti pulpele). Da totul la cuptor la foc mic, sa se patrunda bine carnea.
- Intr-o cratita pune o nuca de unt sa se topeasca. Adauga o lingura de faina si stinge cu sucul de la o lamaie si un pahar de apa. Adauga mierea, lasa sa traga un clocot si pune smantana.
- Cand pulpele sunt gata scoate-le pe un platou. Strecoara sosul din tava in care s-a copt puiul si adauga-l peste sosul cu lamaie. Aseaza alaturi legumele coapte la cuptor si stropeste totul cu sos. Serveste cald.