Prajitura cu nuci
Nucile sunt nelipsitele "ingrediente" ale sarbatorilor de iarna. Sunt gustoase, hranitoare si au parfumul dulce-amarui al copilariei... Aceasta prajitura cu nuci va "trona" cu delicatete printre celelalte preparate din meniu, aducand o savoare speciala unei mese la fel de speciale.
Ingrediente:
500 g faina;
250 g unt;
150 g zahar;
2 linguri/50 g smantana;
3 oua;
bicarbonat;
vanilie.
Umplutura:
100 g nuci macinate;
gem sau marmelada.
Glazura:
50 g unt;
4 linguri/120 g zahar;
2 linguri/35 g cacao;
3 linguri apa.
Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cu untul, se adauga 2 galbenusuri si 1 ou intreg, 150 g zahar, smantana, un varf de cutit de bicarbonat si vanilie dupa gust.
2. Se face o coca bine framantata si se imparte in 3 foi.
3. Se intinde o foaie cu sucitorul. Foaia trebuie sa acopere, ca suprafata, tava de placinta.
4. Se unge foaia cu gem (orice fel de gem) sau cu marmelada, se pune a doua foaie si se unge cu gem si nucile macinate, apoi se pune a treia foaie si se da la cuptor, la copt, la foc potrivit.
5. Ingredientele necesare pentru glazura se amesteca, se pun pe foc, la fiert, si, dupa ce este gata, glazura se toarna si se intinde peste prajitura coapta.
6. Prajitura se taie in forme dreptunghiulare sau patrate si se serveste, dupa ce s-a racit.
Ingrediente:
500 g faina;
250 g unt;
150 g zahar;
2 linguri/50 g smantana;
3 oua;
bicarbonat;
vanilie.
Umplutura:
100 g nuci macinate;
gem sau marmelada.
Glazura:
50 g unt;
4 linguri/120 g zahar;
2 linguri/35 g cacao;
3 linguri apa.
Mod de preparare:
1. Se amesteca faina cu untul, se adauga 2 galbenusuri si 1 ou intreg, 150 g zahar, smantana, un varf de cutit de bicarbonat si vanilie dupa gust.
2. Se face o coca bine framantata si se imparte in 3 foi.
3. Se intinde o foaie cu sucitorul. Foaia trebuie sa acopere, ca suprafata, tava de placinta.
4. Se unge foaia cu gem (orice fel de gem) sau cu marmelada, se pune a doua foaie si se unge cu gem si nucile macinate, apoi se pune a treia foaie si se da la cuptor, la copt, la foc potrivit.
5. Ingredientele necesare pentru glazura se amesteca, se pun pe foc, la fiert, si, dupa ce este gata, glazura se toarna si se intinde peste prajitura coapta.
6. Prajitura se taie in forme dreptunghiulare sau patrate si se serveste, dupa ce s-a racit.