Prajitura cu crema de lamaie
Iti propunem reteta unei prajituri care ii va face pe toti mesenii sa se linga pe degete de buna ce este! Dulciurile cu crema, desi au "reputatia" de a fi mai "grele", sunt extrem de gustoase, iar aceasta prajitura cu crema de lamaie nu face exceptie.
Ingrediente si cantitati:
300 g faina;
80 g unt;
4 linguri zahar;
4 linguri lapte;
1 ou;
1 lingurita amoniac;
sare;
vanilie.
Crema:
300 g zahar;
200 g unt;
100 g faina;
1 l lapte;
zeama de la 2 lamai;
coaja rasa de lamaie.
Mod de preparare:
1. Se freaca foarte bine untul cu zaharul si apoi se adauga, pe rand, 4 linguri de lapte, oul, faina, amoniacul, sarea si vanilia, si se face un aluat care trebuie sa fie bine framantat.
2. Se imparte aluatul in 3 parti si se intind 3 foi, care se coc pe rand, in tava, la cuptor.
3. Apoi se prepara crema din 150 g zahar, amestecat cu 100 g faina, peste care se toarna putin cate putin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert pana se ingroasa. Dupa ce a fiert, se da la o parte si se lasa sa se raceasca.
4. Se freaca spuma 200 g unt cu 150 g zahar pudra si se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca apoi cu compozitia de lapte racita.
5. Se ia cate o foaie de aluat coapta si se intinde pe fiecare cate un strat de crema. Se asaza una peste alta. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat. Se lasa la racit 4-5 ore.
Ingrediente si cantitati:
300 g faina;
80 g unt;
4 linguri zahar;
4 linguri lapte;
1 ou;
1 lingurita amoniac;
sare;
vanilie.
Crema:
300 g zahar;
200 g unt;
100 g faina;
1 l lapte;
zeama de la 2 lamai;
coaja rasa de lamaie.
Mod de preparare:
1. Se freaca foarte bine untul cu zaharul si apoi se adauga, pe rand, 4 linguri de lapte, oul, faina, amoniacul, sarea si vanilia, si se face un aluat care trebuie sa fie bine framantat.
2. Se imparte aluatul in 3 parti si se intind 3 foi, care se coc pe rand, in tava, la cuptor.
3. Apoi se prepara crema din 150 g zahar, amestecat cu 100 g faina, peste care se toarna putin cate putin litrul de lapte. Se pune apoi la fiert pana se ingroasa. Dupa ce a fiert, se da la o parte si se lasa sa se raceasca.
4. Se freaca spuma 200 g unt cu 150 g zahar pudra si se adauga zeama si coaja de lamaie. Se amesteca apoi cu compozitia de lapte racita.
5. Se ia cate o foaie de aluat coapta si se intinde pe fiecare cate un strat de crema. Se asaza una peste alta. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat. Se lasa la racit 4-5 ore.