Cauta in 21.308 retete

Miel cu ciuperci si smantana

Este o reteta boiereasca, de mare clasa. Despre gust iti pot face o parere doar citind reteta. Este un adevarat spectacol.

Ingrediente:


un kilogram de carne de miel, in bucati, un kilogram de ciuperci, o legatura mare de marar, doua cepe vechi, sare, piper, ulei, 500 de grame de smantana, doi-trei catei de usturoi, un pahar de vin alb.

Preparare:

-    Curata bine de pielite carnea si tai-o in bucati. Pune ulei la incins si rumeneste carnea bine, pe toate partile. Cand capata culoare carnea, adauga doi-trei catei de usturoi tocati marunt, mai lasa cateva minute si stinge cu un pahar de vin alb si un pahar de apa. Acopera si lasa sa fiarba inabusit, la foc mic.
-    In alt vas pune putin ulei si adauga ceapa taiata pestisori. Caleste ceapa bine. Adauga ciupercile tocate in bucati mari si continua sa calesti pana se inmoaie bine ciupercile, iar sucul lasat scade. Adauga mararul tocat. Amesteca si lasa totul sa colocoteasca cateva minute. Potriveste de sare si piper.
-    Cand carnea a fiert bine adauga tot preparatul cu ciuperci peste carne (si sosul lasat de aceasta). Lasa mancarea descoperita, la foc mic, 15-20 de minute ca sa scada bine.
-    Adauga smantana, adauga, daca mai trebuie, sare si lasa totul pe foc cateva minute, doar pana incepe mancarea sa clocoteasca. Serveste-o calda, cu paine proaspata, ca sa poti inmuia in sos!

Comentarii (1)

  • violeta  pe 14 mar 2012, 10:57
    miel cu ciuperci si smantana

    Bravo ,Otilia ! Mi-ai schimbat radical meniul pe care mi-l propusesem .Voi face retetele tale .Nu am mai folosit atata smantana la miel dar acum o voi face .

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod