Cauta in 21.052 retete

Mananca sanatos de Anul Nou!

La masa de revelion, le poti face o surpriza prietenilor tai vegetarieni, oferindu-le cateva alternative gastronomice. Le vor placea garantat! In plus, vor aprecia si efortul tau de a tine cont de preferintele lor culinare.

Broccoli inabusit

Ingrediente si cantitati pentru 8 persoane:

8 cani cu buchetele de broccoli;
3/4 cana cu zeama de supa de legume;
1/4 cana apa;
1 lingura zeama de lamaie;
1 catel de usturoi, zdrobit;
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas sau o cratita larga, toarna apa pana acoperi fundul vasului. Adauga broccoli, pune capacul vasului si lasa la inabusit, timp de 2-3 minute. Scoate broccoli din vas si asaza buchetelele pe o farfurie acoperita.

2. Amesteca zeama de la supa de legume cu apa, zeama de lamaie, catelul de usturoi si patrunjelul proaspat. Toarna peste broccoli si amesteca cat mai bine. Se serveste fierbinte.

O portie contine: 30 calorii, 2.4 g proteine, 4.9 g carbohidrati, 0.1 g grasime, 3% din calorii provin din grasime, 0 mg colesterol, 116 mg sodiu.

Cruditati - Platou cu legume crude

"Cruditati" este un termen provenit din limba franceza, care se refera la "legumele crude". Astfel, un platou de cruditati este alcatuit din unul sau mai multe tipuri de legume crude, servite cu unul sau mai multe sosuri. Reprezinta o alegere ideala pentru petreceri si poate fi servit ca aperitiv, la un bufet, in locul salatei. Iata cateva idei interesante pentru un platou de cruditati - combina si amesteca legumele pentru a descoperi care este reteta ta preferata!

Legume:

asparagus (inabusit);
ardei gras;
broccoli;
morcov;
conopida;
telina;
castraveti;
secarea/chimen dulce;
ceapa verde;
ciuperci;
ridichi;
mazare;
rosii.

Poti adauga:

paine;
branza;
biscuiti;
plante sau flori comestibile.

Ponturi:

Legumele trebuie sa arate cat mai apetisant posibil si sa fie pregatite pentru a fi consumate imediat. Ca atare, spala-le bine, rupe-le coditele si frunzele (daca nu sunt comestibile), indeparteaza petele si semintele, curata-le de coaja, (daca este necesar) si taie-le in forme atractive - fasii, cuburi, dreptunghiuri etc.

Aranjeaza legumele pe un platou estetic, avand in centru bolul cu sos.

Daca tot ceea ce ai la dispozitie este un platou nu foarte aspectuos, "camufleaza-l" cu frunze de salata.

Orneaza tava sau platoul cu felii de lamaie, portocale si/sau rosii.

Orneaza sosul cu frunze de patrunjel, menta si/sau paprika si/sau piper negru.

Sos Aioli sau maioneza cu usturoi

Iti recomandam pentru acest platou o reteta de sos hranitor si apetisant. Daca nu ai gustat niciodata acest sos, atunci te asteapta o adevarata tratatie! Iar invitatii tai vor fi cum nu se poate mai incantati... Sosul Aioli este delicios cu cartofi copti, cartofi prajiti, legume inabusite sau sandvisuri.

Ingrediente:

un galbenus mare;
3 linguri otet;
1/2 lingurita sare;
1/2 lingurita mustar uscat;
250 ml ulei (vegetal sau de masline);
4-6 catei de usturoi, tocat;
1 lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1. Amesteca la blender timp de cateva secunde oul, otetul, condimentele si 2 linguri de ulei.

2. Fara sa opresti blender-ul, toarna incet si restul de ulei. De indata ce s-a asimilat, poti opri functionarea aparatului.

3. Amesteca compozitia cu usturoi si zeama de lamaie, pune sosul intr-un recipient acoperit pe care il introduci la frigider.

Timp de preparare: 5 minute.

Placinta cu crusta

Ingrediente:

1 1/2 cana firimituri de prajituri sau graham fara grasimi;
3 linguri de concentrat de suc/juice de mere.

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul.
2. Firimiturile le obtii prin tocare la blender.
3. Amesteca foarte bine firimiturile si concentratul de suc/juice de mere.
4. Intinde o foaie din aluatul obtinut pe fundul si marginile unei tigai sau tavi din material care nu permite lipirea.
5. Introdu vasul la cuptor timp de 5 minute.
6. Daca intentionezi sa umpli forma, mai intai raceste aluatul. Daca nu, lasa placinta la racit si apoi serveste-o.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp pentru coacere: 5 minute.

Ponturi:

Aluatul se inmoaie daca este pastrat mai mult de o zi. Poate fi copt, racit si apoi umplut cu crema in alta zi.
Poti folosi si alti indulcitori - incearca un concentrat de juice de portocale pentru o placinta cu crema de piersici sau caise.

Comentarii (2)

  • vilmaristul  pe 17 dec 2010, 05:25
    retete

    cred ca am sa incerc placinta cu crusta! suna apetisant

  • vilmaristul  pe 17 dec 2010, 05:25
    retete

    cred ca am sa incerc placinta cu crusta! suna apetisant

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod