Cauta in 21.294 retete

Kugelhupf (cozonacul german)

Desi am evitat mult timp sa prepar acest desert, cand l-am realizat a fost o revelatie. Ai nevoie de o forma speciala de copt cu gaura la mijloc, ca sa arate ca in poza!

Ingrediente: 1 kg faina, 100 ml lapte, 9 oua, 150 gr zahar tos, 100 gr de stafide albe, 100 gr de stafide negre, coaja de la doua lamai, esenta de rom, 50 gr de drojdie, 100 gr fulgi de migdale, un varf de cutit de sare.

Preparare: Inmoaie drojdia in putin lapte cald, cerne faina, fa o gaura la mijloc si adauga drojdia. Cu o lingura,  incorporeaza putina faina in drojdia lichida si lasa totul la cald 10-15 minute. In timpul acesta, freaca 8 oua cu zahar, pana se fac spuma, apoi pune restul de lapte si untul topit.

Adauga totul peste faina cernuta si amesteca aluatul cu mana, incet, fara a framanta foarte tare. Adauga stafidele si amesteca inca putin. Unge formele cu unt, in strat gros tapeteaza-le cu fulgi de migdale.

Aluatul de kugelhupf trebuie sa fie moale, pufos si sa se desprinda usor de pe mana. Pune aluatul in forme (umple doar 2/3), lasa prajitura sa creasca in forma circa 15 minute, dupa care unge cu ou batut deasupra si presara fulgi de migdale.

Prajitura se coace la foc iute primele 10 de minute, apoi la foc potrivit inca 30 de minute. Se rastoarna din forma dupa ce s-a racit putin si se pudreaza cu zahar sau se toarna deasupra o glazura din ciocolata topita.

Comentarii (3)

  • Violeta  pe 18 apr 2011, 10:38
    Unt?

    Cat unt trebuie?

  • edith  pe 18 nov 2011, 18:45
    kugelhupf

    nu ai mentionat untul de la inceput! cat folosesti?

  • gabi  pe  6 dec 2011, 11:10
    cozonacul german

    reteta incomplata nu a specificat cat unt astept raspuns daca vrea sa faca si altcineva,daca nu sa nu mai trimita retete.Mersi

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod