Friptura picanta cu sos de smantana
Aceasta reteta de friptura se prepara, in general, in Australia, servindu-se alaturi de o portie de piure de cartofi. Ingredientele sunt pentru 3 persoane. Daca ai mai multi invitati la cina, maresti cantitatile.
3 bucati mari de carne de porc
2 linguri cu unt
1 lingura cu ulei
1-2 linguri cu faina
1 1/2 ceasca cu supa de carne
150 ml de smantana
1 lingura cu mirodenii pentru friptura
sare si piper proaspat macinat
1. Presara sare si piper peste bucatile de carne.
2. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie, adauga carnea si caleste-o, apoi pune-o deoparte.
3. Adauga faina in tigaie si apoi supa de carne, amestecand continuu, pentru a nu se lipi.
4. Presara si mirodeniile pentru friptura in tigaie, iar apoi smantana, amestecand pana se formeaza un sos consistent. Se serveste fierbinte peste friptura calda, alaturi de piure de cartofi.
Ingrediente si cantitati:
3 bucati mari de carne de porc
2 linguri cu unt
1 lingura cu ulei
1-2 linguri cu faina
1 1/2 ceasca cu supa de carne
150 ml de smantana
1 lingura cu mirodenii pentru friptura
sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
1. Presara sare si piper peste bucatile de carne.
2. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie, adauga carnea si caleste-o, apoi pune-o deoparte.
3. Adauga faina in tigaie si apoi supa de carne, amestecand continuu, pentru a nu se lipi.
4. Presara si mirodeniile pentru friptura in tigaie, iar apoi smantana, amestecand pana se formeaza un sos consistent. Se serveste fierbinte peste friptura calda, alaturi de piure de cartofi.