Friptura "Martini"
Este un deliciu, potrivita doar pentru evenimentele festive! Merge excelent ca aperitiv, trasa in betigase garnisite cu masline umplute.
Ingrediente si cantitati:
3 linguri cu ghimbir macinat
2 linguri cu ulei vegetal
1/4 ceasca cu vermut sec
2 catei de usturoi, zdrobiti
1/2 lingurita cu busuioc uscat
1/2 lingurita cu maghiran uscat
1/4 lingurita cu sare
3 bucati mari de carne de porc
6 masline umplute cu ardei
Mod de preparare:
1. Combina toate ingredientele intr-un vas, cu exceptia carnii si a maslinelor.
2. Cresteaza bucatile de carne si pune-le la marinat in sosul rezultat , timp de 2 ore, la temperatura camerei. Dupa ce s-a scurs timpul, indeparteaza bucatile de carne din sos si pune-le deoparte.
3. Caleste apoi bucatile de carne, pe fiecare parte, timp de 6 minute, la foc mediu, stropindu-le cu sos. Cand sunt gata, trage-le in betigase, garnisite la capete cu masline umplute.