Cauta in 21.308 retete

Friptură din carne roşie cu sos de muştar

De Sărbători încearcă o reţetă nouă pentru a da un gust aparte fripturii din carne roşie, fie că este vorba de porc sau vită. Secretul stă în sosul delicios pe bază de muştar care va da o nouă aromă fripturii tale tradiţionale.  

Din amestecul a două ingrediente simple, muştar şi puţină smântână, vei obţine un sos cremos şi foarte gustos, într-un timp record. Sosul este ideal pentru carnea roşie, iar datorită ingredientului secret, muştarul, noul gust al fripturii tale îi va cucerii pe toţi invitaţii de la masa de Sărbători!

Ingrediente pentru sos:

2 linguri de smântână
2 linguri de muştar
Sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Carnea roşie se prăjeşte într-o tigaie cu câteva linguri de ulei de măsline. Când este gata, se aşază pe o farfurie. În aceeaşi tigaie se amestecă muştarul şi smântâna până când acesta devine o cremă consistentă. După gust se poate adăuga în sos sare şi piper. La final, se toarnă sosul peste carne.

Poftă bună!

Comentarii (9)

  • crihan andreea  pe  4 feb 2011, 19:42
    este foarte bun

    este foarte bun iam facut o surpriza mamei mele

  • ella bella cruella  pe  6 feb 2011, 13:57
    Mamei?

    Haide mai :) Laso pe mama... fai lui...

  • Eva  pe  5 apr 2011, 17:56
    friptura

    Uleiul de masline nu se foloseste niciintrun caz la fript se foloseste numai la salate arabii il folosesc ca ei nu folosesc alt ulei .

  • rodi  pe  1 iun 2011, 09:32
    uleiul de masline

    Eva, uleiul de masline se foloseste la orice, inclusiv la fript. Sunt tari unde uleiul de floarea soarelui e aproape inexistent, iar uleiul de palmier e considerat subprodus. Spune-le tu grecilor, italienilor si spaniolilor sa nu friga in ulei de masline.

  • eli  pe  6 iun 2011, 20:47
    apropo de ulei

    eva? eleiul de masline se foloseste la orice fel de mancare si salate inclusiv la prajit . i-ti spun pentru ca stiu

  • Kamessytta  pe 23 iun 2011, 17:31
    Nu-i adevarat

    Eva, uleiul de masline se foloseste la orice in unele tari cum ar fi Grecia, Italia si Cypru unde ma aflu eu.Aici in Cypru orice se face cu ulei de masline, de la prajit la salate, prajituri etc.Au diferite sortimente .Cele cu gust mai putin pronuntat de masline se foloseste la prajit si la prajituri.Celelalte sortimente care au un gust mai pronuntat si o culoare mai inchisa se folosesc la salate.

  • bubu  pe 14 iul 2011, 11:48
    se poate?

    se poate face si cu carne alba?:D

  • elena  pe 12 aug 2011, 22:53
    ului de masline

    asa este .uleiul nu este bun sa frigi,fierbi si alte decat la salate sau sa te ungi pe fata,corp

  • brateanu ionut  pe 17 aug 2011, 23:00
    eu

    eu stiu de la maestrul meu bucatar ca uleiul de masline nu merge la prajeli decat cel din sambure,deoarece acesta este toxic!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod