Friptura de porc cu legume
Se prepara usor, nu te va tine prea mult in bucatarie, iar gustul este divin.
800 grame de ceafa de porc
2 cepe, taiate in sferturi
1/2 kg de rosii, taiate in sferturi
800 ml vin alb sec
500 ml supa de carne
4 linguri cu ulei
1 lingura cu mustar
1 foaie de dafin
1 lingurita cu zahar
sare si piper proaspat macinat
1. Ceafa de porc se freaca cu sare si piper si se rumeneste pe toate partile in ulei incins.
2. Se adauga rosiile si ceapa, apoi foaia de dafin si se lasa la inabusit. Se stinge cu vinul alb sec, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit circa o ora si jumatate. Poti adauga, cand mancarea mai scade, cate putin din supa de carne.
3. Dupa ce s-a facut carnea, se scoate si se adauga in sos sarea, piperul si zaharul, lasandu-l sa fiarba inca 4 minute.
4. Friptura se serveste calda, alaturi de sos, cu o garnitura de cartofi la cuptor.
Ingrediente si cantitati:
800 grame de ceafa de porc
2 cepe, taiate in sferturi
1/2 kg de rosii, taiate in sferturi
800 ml vin alb sec
500 ml supa de carne
4 linguri cu ulei
1 lingura cu mustar
1 foaie de dafin
1 lingurita cu zahar
sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
1. Ceafa de porc se freaca cu sare si piper si se rumeneste pe toate partile in ulei incins.
2. Se adauga rosiile si ceapa, apoi foaia de dafin si se lasa la inabusit. Se stinge cu vinul alb sec, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit circa o ora si jumatate. Poti adauga, cand mancarea mai scade, cate putin din supa de carne.
3. Dupa ce s-a facut carnea, se scoate si se adauga in sos sarea, piperul si zaharul, lasandu-l sa fiarba inca 4 minute.
4. Friptura se serveste calda, alaturi de sos, cu o garnitura de cartofi la cuptor.