Cozonac din carne de vita cu ciuperci
Te vei indragosti de gustul si aroma acestui fel de mancare. Dar si de cat de usor este de facut. Din ingrediente rezulta doua tavi, deci aproximativ opt portii.
Ingrediente: 600 de grame de carne de vaca macra (tocata), doua cepe, doi catei de usturoi, un cartof mare, un morcov, patru oua, sare, piper, putin ulei, doua linguri de pesmet, 500 de grame de ciuperci, o ligura de pasta de tomate, verdeata.
Preparare:
Unge cu ulei si tapeteaza cu pesmet doua tavi clasice de cozonac
Curata legumele si ciupercile. Taie in bucati mari ciupercile si caleste-le in ulei, cat sa se inmoaie.
Da prin masina de tocat legumele si verdeata. Adauga carnea tocata si amesteca foarte bine cu mana impreuna cu o lingura doua de ulei, pasta de tomate si
cateii de usturoi tocati marunt.
Sparge intr-o farfurie ouale, bate-le ca pentru omleta si adauga-le peste amestecul de carne si legume. Amesteca, cu mana pana devine o pasta legata.
Potriveste de sare si piper.
Adauga ciupercile calite si foarte bine scurse. Patreaza sosul lasat de acestea si serveste-l la masa, amestecat cu o lingura de smantana sau iaurt.
Amesteca cu mana si imparte compozitia, tot cu mana, in tavi.
Da la cuptor 50-55 de minute, la foc mic la inceput, apoi putin mai mare ca sa se rumeneasca.
Serveste cu orez, piure de cartofi sau legume la cuptor, peste care pune sosul de in care s-au calit ciupercile.
Sfat Eva: Foloseste-ti imaginatia. Poti adauga boabe de fasole ori fasole verde ori nuci pisate sau alte seminte. Poti combina carnea de vaca cu carne de porc (dar nu mai pui ulei in cozonacel). Sau poti imbraca “fata” cozonacului cu felii de sunca afumata, pentru un plus de gust.
Ingrediente: 600 de grame de carne de vaca macra (tocata), doua cepe, doi catei de usturoi, un cartof mare, un morcov, patru oua, sare, piper, putin ulei, doua linguri de pesmet, 500 de grame de ciuperci, o ligura de pasta de tomate, verdeata.
Preparare:
Unge cu ulei si tapeteaza cu pesmet doua tavi clasice de cozonac
Curata legumele si ciupercile. Taie in bucati mari ciupercile si caleste-le in ulei, cat sa se inmoaie.
Da prin masina de tocat legumele si verdeata. Adauga carnea tocata si amesteca foarte bine cu mana impreuna cu o lingura doua de ulei, pasta de tomate si
cateii de usturoi tocati marunt.
Sparge intr-o farfurie ouale, bate-le ca pentru omleta si adauga-le peste amestecul de carne si legume. Amesteca, cu mana pana devine o pasta legata.
Potriveste de sare si piper.
Adauga ciupercile calite si foarte bine scurse. Patreaza sosul lasat de acestea si serveste-l la masa, amestecat cu o lingura de smantana sau iaurt.
Amesteca cu mana si imparte compozitia, tot cu mana, in tavi.
Da la cuptor 50-55 de minute, la foc mic la inceput, apoi putin mai mare ca sa se rumeneasca.
Serveste cu orez, piure de cartofi sau legume la cuptor, peste care pune sosul de in care s-au calit ciupercile.
Sfat Eva: Foloseste-ti imaginatia. Poti adauga boabe de fasole ori fasole verde ori nuci pisate sau alte seminte. Poti combina carnea de vaca cu carne de porc (dar nu mai pui ulei in cozonacel). Sau poti imbraca “fata” cozonacului cu felii de sunca afumata, pentru un plus de gust.