Cotlete de porc flambate
Ingrediente si cantitati:
8 felii de cotlet scurt dezosat;
30 g unt;
1 lingura ulei;
400 g ciuperci;
100 ml smantana;
putina votca sau putin coniac;
sare, dupa gust;
piper macinat.
Mod de preparare:
1. Carnea se bate, se sareaza si se pipereaza. Dupa aceea, se prajeste rapid in grasime, se scoate si se lasa la o parte.
2. Se inabusa ciupercile in grasimea ramasa, se sareaza, se pipereaza si se adauga smantana.
3. Carnea pastrata fierbinte se stropeste cu putina votca sau putin coniac, se flambeaza si, cand flacara s-a stins, se toarna deasupra sosul de ciuperci.
8 felii de cotlet scurt dezosat;
30 g unt;
1 lingura ulei;
400 g ciuperci;
100 ml smantana;
putina votca sau putin coniac;
sare, dupa gust;
piper macinat.
Mod de preparare:
1. Carnea se bate, se sareaza si se pipereaza. Dupa aceea, se prajeste rapid in grasime, se scoate si se lasa la o parte.
2. Se inabusa ciupercile in grasimea ramasa, se sareaza, se pipereaza si se adauga smantana.
3. Carnea pastrata fierbinte se stropeste cu putina votca sau putin coniac, se flambeaza si, cand flacara s-a stins, se toarna deasupra sosul de ciuperci.