Cotlete de miel cu mere si smantana
O reteta de inspiratie frantuzeasca, dar foarte usor de preparat si cu ingrediente la indemana. In plus, reusita este garantata!
6 cotlete de miel
4-6 mere
250 ml vin rosu sec
100 g smantana
1 lingura faina
1 lingurita mustar
ulei de masline
o bucatica de unt
cimbru uscat
sare si piper, dupa gust
1. Incinge bine cuptorul.
2. Sareaza si pipereaza cotletele. Pudreaza-le cu faina si prajeste-le in ulei incins pe toate partile, timp de 15 minute.
3. Curata merele de coaja si seminte si taie-le felii. Topeste untul intr-o cratita si caleste merele.
4. Asaza cotletele intr-un vas termorezistent. Peste carne, asaza merele calite in unt. Presara cimbrul, toarna vinul si acopera vasul cu o folie de aluminiu. Introdu carnea la cuptor, o ora.
5. Cand este gata, din vasul in care s-au copt cotletele, ia 2-3 polonice de sos. Strecoara-l si amesteca-l cu smantana si mustar.
6. Serveste un cotlet cu 6-8 felii de mar alaturi si sos cu smantana, din belsug.
Se obtin 6 portii.
Ingrediente si cantitati:
6 cotlete de miel
4-6 mere
250 ml vin rosu sec
100 g smantana
1 lingura faina
1 lingurita mustar
ulei de masline
o bucatica de unt
cimbru uscat
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Incinge bine cuptorul.
2. Sareaza si pipereaza cotletele. Pudreaza-le cu faina si prajeste-le in ulei incins pe toate partile, timp de 15 minute.
3. Curata merele de coaja si seminte si taie-le felii. Topeste untul intr-o cratita si caleste merele.
4. Asaza cotletele intr-un vas termorezistent. Peste carne, asaza merele calite in unt. Presara cimbrul, toarna vinul si acopera vasul cu o folie de aluminiu. Introdu carnea la cuptor, o ora.
5. Cand este gata, din vasul in care s-au copt cotletele, ia 2-3 polonice de sos. Strecoara-l si amesteca-l cu smantana si mustar.
6. Serveste un cotlet cu 6-8 felii de mar alaturi si sos cu smantana, din belsug.
Se obtin 6 portii.