Coaste de miel cu verdeturi si inele de ceapa
Este o mancare gustoasa si foarte aspectuoasa, pe care trebuie neaparat sa o incerci!
12 coaste de miel, cu carne
3 cepe vechi, mari
4 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde
4-5 legaturi de stevie
4 legaturi de loboda verde (cea rosie este mai gustoasa, dar va colora mancarea)
450 g spanac foarte proaspat
1 ardei gras rosu
1 cutie porumb
1 frunza de dafin
1 legatura de marar
1 legatura de leustean
1 legatura de patrunjel
1 lingura pesmet fin
1 lingura faina
ulei
sare si piper, dupa gust
cimbru
1. Prajeste coastele de miel in ulei incins, in care ai pus si frunza de dafin, cat sa se rumeneasca. Lasa-le deoparte.
2. Spala toate verdeturile bine. In uleiul in care s-au prajit coastele de miel, pune la calit, pe rand: ceapa verde si usturoiul verde, taiate fin, apoi spanacul taiat fideluta, stevia si loboda. Lasa-le sa se inmoaie si sa fiarba in suc propriu.
3. Intr-un alt vas, caleste in ulei incins ardeiul gras rosu, taiat bucatele, si apoi porumbul.
4. Amesteca verdeturile calite cu ardeiul si porumbul. Adauga coastele de miel. Amesteca si potriveste de sare si piper.
5. Adauga verdeturile aromate, toate taiate foarte fin. Amesteca foarte usor. Introdu mancarea in cuptorul bine incins in prealabil, timp de 10 minute, la foc potrivit spre mare.
6. Curata ceapa veche si tai-o inele. Separa inelele si da-le prin pesmetul amestecat cu faina, sare si piper. Prajeste inelele de ceapa in ulei foarte incins, cat sa se rumeneasca.
7. Serveste mancarea fierbinte, cu multe inele crocante de ceapa alaturi.
Ingrediente si cantitati:
12 coaste de miel, cu carne
3 cepe vechi, mari
4 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde
4-5 legaturi de stevie
4 legaturi de loboda verde (cea rosie este mai gustoasa, dar va colora mancarea)
450 g spanac foarte proaspat
1 ardei gras rosu
1 cutie porumb
1 frunza de dafin
1 legatura de marar
1 legatura de leustean
1 legatura de patrunjel
1 lingura pesmet fin
1 lingura faina
ulei
sare si piper, dupa gust
cimbru
Mod de preparare:
1. Prajeste coastele de miel in ulei incins, in care ai pus si frunza de dafin, cat sa se rumeneasca. Lasa-le deoparte.
2. Spala toate verdeturile bine. In uleiul in care s-au prajit coastele de miel, pune la calit, pe rand: ceapa verde si usturoiul verde, taiate fin, apoi spanacul taiat fideluta, stevia si loboda. Lasa-le sa se inmoaie si sa fiarba in suc propriu.
3. Intr-un alt vas, caleste in ulei incins ardeiul gras rosu, taiat bucatele, si apoi porumbul.
4. Amesteca verdeturile calite cu ardeiul si porumbul. Adauga coastele de miel. Amesteca si potriveste de sare si piper.
5. Adauga verdeturile aromate, toate taiate foarte fin. Amesteca foarte usor. Introdu mancarea in cuptorul bine incins in prealabil, timp de 10 minute, la foc potrivit spre mare.
6. Curata ceapa veche si tai-o inele. Separa inelele si da-le prin pesmetul amestecat cu faina, sare si piper. Prajeste inelele de ceapa in ulei foarte incins, cat sa se rumeneasca.
7. Serveste mancarea fierbinte, cu multe inele crocante de ceapa alaturi.