Carnati picanti
"Regii mesei de Craciun", carnatii sunt prea gustosi pentru a-i omite. Noi te invatam cum sa-i prepari. Vei vedea ca este mai simplu decat credeai. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.
3 kg carne macra de porc
1,5 kg de slanina
3 capatani de usturoi
mate (se tin in apa rece, sa nu se usuce)
mirodenii: cimbru si ienibahar (cam 2 linguri)
sare si piper, dupa gust
1. Se toaca carnea si slanina bucatele. Se toaca apoi si usturoiul pasta, cu putina apa rece.
2. Se framanta totul cu sare, usturoi si mirodenii.
3. Se umplu matele: mai lejer cele care se vor manca proaspete si mai infundat (si mai sarate) cele care vor fi afumate.
Ingrediente si cantitati:
3 kg carne macra de porc
1,5 kg de slanina
3 capatani de usturoi
mate (se tin in apa rece, sa nu se usuce)
mirodenii: cimbru si ienibahar (cam 2 linguri)
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Se toaca carnea si slanina bucatele. Se toaca apoi si usturoiul pasta, cu putina apa rece.
2. Se framanta totul cu sare, usturoi si mirodenii.
3. Se umplu matele: mai lejer cele care se vor manca proaspete si mai infundat (si mai sarate) cele care vor fi afumate.