Biscuiti in forma de iepurasi
Deliciosii biscuiti sunt foarte usor de preparat. Chiar si cei mici te pot ajuta, folosind formele de iepurasi.
Ingrediente:
100g unt
75g zahar pudra
un ou mare
225g faina
1/2 lingurita scortisoara macinata
50g stafide
2 linguri cu lapte
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Unge cu grasime doua tavi pentru prajituri.
Amesteca untul si zaharul cu un mixer pana ce se formeaza o crema.
Adauga oul si amesteca iar.
Toarna peste amestec faina, scortisoara si stafidele, apoi omogenizeaza bine.
Framanta coca usor, apoi intinde-o folosind un facalet. Foaia trebuie sa fie subtire, in jur de 5 mm.
Foloseste o forma pentru prajituri pentru a taia biscuitii in forma de iepurasi.
Asaza biscuitii pe tava intinsa si unge-i cu lapte. Folosete stafide pentru ochi si presara deasupra zaharul pudra. Coace timp de 12-15 minute sau pana cand au o culoare aurie.
Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 12-15 minute
Valoare calorica: 190 calorii / portie