Paste in stil italian
Caracteristice bucatariei italiene, pastele au cucerit intreaga lume. Se prepara usor, sunt gustoase si reprezinta o combinatie perfecta intre cereale, legume si grasime. In plus, nu contin nici un fel de aditivi, doar grau si apa. Au vitamine, din grupul B, minerale (magneziu si fosfor) si fibre.
Sa prepari pastele in stil italian este, insa, o adevarata arta. Pentru a reusi, trebuie sa folosesti paste de calitate, din grau dur. Sunt delicioase si pastele colorate (rosii sau verzi, colorate cu ajutorul rosiilor, respectiv spanacului), dar si cele clasice.
Foarte important este sa respecti timpul de fierbere, sa le fierbi in apa multa (150 -200 de grame de paste la 1 - 1,5 litri de apa), in care ai pus sare, sa le clatesti bine, cu apa rece, dupa ce au fiert si sa adaugi ingrediente de buna calitate.
Un alt secret este sa folosesti ierburi proaspete pentru o aroma adevarata. Pastele, de toate formele si de toate tipurile, sunt la fel de bune si reci si calde, si dulci si sarate, si vegetariene si cu adaos de carne.
Carbonara clasice
Lasagna cu carne si sos alb