Lasagna cu carne si sos alb
Nimic altceva, decat un amestec de carne, cascaval, oua, lapte si paste. Dar ce deliciu... Cumpara foi de lasagna care nu trebuie fierte inainte. Cumpara-le in functie de cat de mare este tava in care le prepari. Dar daca faci patru straturi, intr-o tava de 30 pe 20 cm, iti ajung16-18 foi. Cantitatile sunt pentru sase portii.
Ingrediente:
foi de lasagna, 500 grame carne de vaca (poti folosi si piept de curcan), 300 grame cascaval, sos alb (doua-trei linguri de faina, trei-patru linguri de ulei, 500 grame lapte, trei-patru linguri de smantana), doua cepe mici, doi catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, ulei, 60 de ml de vin alb, doua linguri de pasta de tomate.
Preparare:
- Toaca carnea, toaca marunt ceapa si usturoiul. Caleste putin ceapa si usturoiul in ulei si adauga carnea. Lasa totul la calit. Adauga sare, piper si putina nucsoara. Cand carnea este bine facuta, adauga 50-60 de ml de vin alb, in care ai dizolvat doua linguri de pasta de tomate. Lasa totul sa se omogenizeze pe foc cateva minute. Da deoparte.
- Prepara sosul alb din doua linguri de faina si ulei. Amesteca cu o lingura de lemn, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Pune pe foc mic si lasa 1-2 minute, amestecand continuu. Adauga laptele si amesteca pana rezulta un sos nu prea gros. Da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, adauga smantana. Potriveste de sare, piper si ierburi aromate.
- Pe fundul vasului termorezistent, pune sos alb cat sa acopere bine vasul, apoi un strat de foi de lasagna. Peste foile de lasagna pune un strat de carne, apoi felii subtiri de cascaval si alt strat de sos. Pune alt rand de foi, carne, cascaval si sos. Ultimul strat trebuie sa fie de foi, peste care pui sos alb si cascaval ras.
- Da lasagna la cuptor (incins bine), 30 de minute, la foc mediu.
Sfat Eva: In loc de carne poti folosi ciuperci, felii de dovlecel sau vanata, toate calite inainte. Monteaza lasagna la fel, iar legumele foloseste-le felii.
Ingrediente:
foi de lasagna, 500 grame carne de vaca (poti folosi si piept de curcan), 300 grame cascaval, sos alb (doua-trei linguri de faina, trei-patru linguri de ulei, 500 grame lapte, trei-patru linguri de smantana), doua cepe mici, doi catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, ulei, 60 de ml de vin alb, doua linguri de pasta de tomate.
Preparare:
- Toaca carnea, toaca marunt ceapa si usturoiul. Caleste putin ceapa si usturoiul in ulei si adauga carnea. Lasa totul la calit. Adauga sare, piper si putina nucsoara. Cand carnea este bine facuta, adauga 50-60 de ml de vin alb, in care ai dizolvat doua linguri de pasta de tomate. Lasa totul sa se omogenizeze pe foc cateva minute. Da deoparte.
- Prepara sosul alb din doua linguri de faina si ulei. Amesteca cu o lingura de lemn, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Pune pe foc mic si lasa 1-2 minute, amestecand continuu. Adauga laptele si amesteca pana rezulta un sos nu prea gros. Da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, adauga smantana. Potriveste de sare, piper si ierburi aromate.
- Pe fundul vasului termorezistent, pune sos alb cat sa acopere bine vasul, apoi un strat de foi de lasagna. Peste foile de lasagna pune un strat de carne, apoi felii subtiri de cascaval si alt strat de sos. Pune alt rand de foi, carne, cascaval si sos. Ultimul strat trebuie sa fie de foi, peste care pui sos alb si cascaval ras.
- Da lasagna la cuptor (incins bine), 30 de minute, la foc mediu.
Sfat Eva: In loc de carne poti folosi ciuperci, felii de dovlecel sau vanata, toate calite inainte. Monteaza lasagna la fel, iar legumele foloseste-le felii.