Cartofi umpluţi cu brânză
Un preparat delicios, în special pentru iubitorii de brânzeturi. Cartofii umpluţi cu brânză pot fi pregătiţi fie pentru cină, fie pentru eveniment special. De asemenea, poţi încerca să îi pui la cuptor, dacă nu ai suficient timp pentru a-i supraveghea pe foc.
Ingrediente:
6 cartofi,
200 grame brânză,
2 ouă,
1/2 lingură făină,
1 lingură cu unt,
sare după gust
Preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie în două, pe lat
Se scobesc în interior, formând cupe în care se aşază umplutura.
Se taie foarte puţin partea pe care se aşază, ca să stea în cratiţă.
Se face o umplutură de brânză, cu două ouă, sare şi făină.
Se umple cu vârf fiecare cartof
Se aşază într-o cratiţă cu unt fierbinte şi se lasă puţin să se rumenească pe fund. Se pune apoi câte puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se frăgezesc.
Ingrediente:
6 cartofi,
200 grame brânză,
2 ouă,
1/2 lingură făină,
1 lingură cu unt,
sare după gust
Preparare:
Se curăţă cartofii şi se taie în două, pe lat
Se scobesc în interior, formând cupe în care se aşază umplutura.
Se taie foarte puţin partea pe care se aşază, ca să stea în cratiţă.
Se face o umplutură de brânză, cu două ouă, sare şi făină.
Se umple cu vârf fiecare cartof
Se aşază într-o cratiţă cu unt fierbinte şi se lasă puţin să se rumenească pe fund. Se pune apoi câte puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se frăgezesc.