Cauta in 77.226 retete

Negresa de post

Ingrediente si cantitati:

8 linguri zahar
4 linguri cacao
1 pahar ulei
2 lingurite bicarbonat nestins
2 cani de apa
2 cani si jumatate de faina

Mod de preparare:

Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza cu 1 borcan gem (sau dulceata) acrisor. Se unge tava. Se poate pune la sfarsit frisca, cand se raceste prajitura, pentru cei care nu tin post.

Prajitura cu nuca de cocos
Turta dulce
Congoleza
Tort cu frisca si capsuni

Comentarii (22)

  • cbnhjkloi  pe 30 dec 2009, 18:14
    negresa de post

    pare foarte delicioasa!

  • andreea  pe 16 feb 2010, 16:29
    intrebare

    la rubrica: Ingrediente si cantitati, nu apare tot ce intra in compozitie? Pentru ca la: Mod de preparare, apare si un borcan de gem.

  • Maria  pe 16 feb 2010, 19:32
    Raspuns

    Andreea draga, Daca doamna scria la ingrediente si un borcan de gem, trebuia sa explice apoi ca se amesteca zaharul, uleiul, apa si tot ce mai este acolo si abia la sfarsit se adauga borcanul de gem. Era mai complicat. A scris foarte bine reteta... scurt si la obiect. Cred ca esti abia la inceput, dar te vei obisnui cu timpul. Obisnuieste-te sa simti prajiturile; imagineaza-ti ca le si faci cand citesti o reteta noua.

  • Maria  pe 16 feb 2010, 19:38
    Pentru Andreea

    Incearca Prajitura de post cu nuca. Am facut-o aseara (nu pentru prima data) si este usor de facut. Adauga stafide in compozitie si daca vrei un plic de budinca de ciocolata. Aproape ca nu trebuie sa mai pui cacao si ii da un gust foarte bun.

  • Madalina  pe 28 iun 2010, 20:39
    negresa

    Am incercat-o si eu, am scos-o din cuptor acu jumatate de ora. ceea ce vreau sa intreb e: coca asa trebuie sa iasa moale, din cauza dulcetii? eu am pus dulceatza de zarzare coapte,ca era mai acrisoara dintre dulceturile pe care le aveam la indemana. Am tinut-o la cuptor aproape o ora, si am tot incercat cu scobitoarea daca era moale inauntru..si pana la urma am scos ca simteam un iz de ars La gust e foarte buna, deci oricum va avea cine sa o manance, dar pentru curiozitatea mea :) multumesc

  • matache liliana  pe  1 aug 2010, 14:10
    apreciere

    arata bine. face cu ochiul.merita incercata!

  • Angeline :*  pe 11 aug 2010, 17:43
    Buna ziua!

    Am doar 15 ani, insa aceasta este a 14 fel de prajitura gatit de mine!!! Este incredibila... Nu pot sa spun ca consistenta mi-a iesit bine din prima, insa gustul este fenomenal... Daca imi puteti ,va rog frumos, sa imi sugerati cateva retete noi v-as fi vesnic indatorat :)

  • gfthhth  pe  7 nov 2010, 09:54
    critica

    NU IMI PLACE PRAJITURA ASTA!!!!!!!!!!!!

  • cristea mariana  pe 20 nov 2010, 18:56
    negresa de post

    prajitura am facuto prima data acum 5 ani si este super,, o faceam cand am nascut copilul cel mic ca ear post si cine venea la mine se minuna de prajitura

  • ad1234  pe 16 dec 2010, 19:09
    naspa

    naspa prajitua am aruncato la veceu :))

  • caterina  pe 22 dec 2010, 18:34
    apreciere

    are un gust bun.pare foarte delicioasa ... mai gustoasa este cea facuta in casa decat cea cumparata de la magazin.

  • Georgiana  pe 22 dec 2010, 18:40
    Apreciere

    este delicios...are un gust minunat..unii fac bn pentru ca ei pun pe site-uri dif retete.. pare foarte gustoasa!

  • denny  pe 22 ian 2011, 14:17
    ?

    e prajitura s....r!! in tara mea anglia numai asta mancam

  • olivia  pe 22 ian 2011, 14:20
    !!!!!

    e prajitura buna bree

  • denny  pe 22 ian 2011, 14:26
    comentariu

    este un sait groaznic! dar retele sunt bune

  • jeni  pe 29 ian 2011, 11:40
    re?eta mea

    un borcan cu gem,o can? ulei,o can? ap?,o can? zah?r,patru c?ni f?in?,o linguri?? bicarbonat (se pune direct in compozi?ie)se amestec? toate ingredientele ?i compozi?ia se coace intr-o tav? uns? ?i tapetat? cu f?in?.se poate face deasupra oi glazur? peste care se poate pres?ra nuc? de cocos sau ornamente multicolore.

  • liana  pe 12 mar 2011, 12:54
    negresa de post

    mi-a placut ca ai zis la sfirsit sa punem frisca, pai daca e de post... m-am uitat si eu la frisca vegetala dar nu e de post

  • cosmina  pe 23 mar 2011, 22:25
    negresa de post

    am incercat si eu aceasta prajitura in care am mai pus niste nuci si arahide prajite!!!! foarte delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ina  pe  6 apr 2011, 11:42
    completare reteta

    prajitura se lasa la racit in tava altfel o sa se imprastie!!!!!!!

  • kristina  pe 16 apr 2011, 15:01
    prajitura : negreasa de post

    mai da spuneti voi o cana da nu specificati care deloc

  • veta  pe 22 nov 2011, 17:37
    negresa de post

    am so fac maine sper sa iasa nu mai am chef sa scriu

  • crina  pe 25 nov 2013, 20:35
    negreasa post

    n a specificat ce masura ,o cana ,de care cana? pe astea daca nu le faci la gramaj risti sa nu ti iasa.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod