Negresa de post
Ingrediente si cantitati:
8 linguri zahar
4 linguri cacao
1 pahar ulei
2 lingurite bicarbonat nestins
2 cani de apa
2 cani si jumatate de faina
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza cu 1 borcan gem (sau dulceata) acrisor. Se unge tava. Se poate pune la sfarsit frisca, cand se raceste prajitura, pentru cei care nu tin post.
Prajitura cu nuca de cocos
Turta dulce
Congoleza
Tort cu frisca si capsuni
Încearcă reţete similare
Comentarii (22)
-
cbnhjkloi pe 30 dec 2009, 18:14negresa de post
pare foarte delicioasa!
-
andreea pe 16 feb 2010, 16:29intrebare
la rubrica: Ingrediente si cantitati, nu apare tot ce intra in compozitie? Pentru ca la: Mod de preparare, apare si un borcan de gem.
-
Maria pe 16 feb 2010, 19:32Raspuns
Andreea draga, Daca doamna scria la ingrediente si un borcan de gem, trebuia sa explice apoi ca se amesteca zaharul, uleiul, apa si tot ce mai este acolo si abia la sfarsit se adauga borcanul de gem. Era mai complicat. A scris foarte bine reteta... scurt si la obiect. Cred ca esti abia la inceput, dar te vei obisnui cu timpul. Obisnuieste-te sa �simti� prajiturile; imagineaza-ti ca le si faci cand citesti o reteta noua.
-
Maria pe 16 feb 2010, 19:38Pentru Andreea
Incearca �Prajitura de post cu nuca�. Am facut-o aseara (nu pentru prima data) si este usor de facut. Adauga stafide in compozitie si daca vrei un plic de budinca de ciocolata. Aproape ca nu trebuie sa mai pui cacao si ii da un gust foarte bun.
-
Madalina pe 28 iun 2010, 20:39negresa
Am incercat-o si eu, am scos-o din cuptor acu jumatate de ora. ceea ce vreau sa intreb e: coca asa trebuie sa iasa moale, din cauza dulcetii? eu am pus dulceatza de zarzare coapte,ca era mai acrisoara dintre dulceturile pe care le aveam la indemana. Am tinut-o la cuptor aproape o ora, si am tot incercat cu scobitoarea daca era moale inauntru..si pana la urma am scos ca simteam un iz de ars La gust e foarte buna, deci oricum va avea cine sa o manance, dar pentru curiozitatea mea :) multumesc
-
matache liliana pe 1 aug 2010, 14:10apreciere
arata bine. face cu ochiul.merita incercata!
-
Angeline :* pe 11 aug 2010, 17:43Buna ziua!
Am doar 15 ani, insa aceasta este a 14 fel de prajitura gatit de mine!!! Este incredibila... Nu pot sa spun ca consistenta mi-a iesit bine din prima, insa gustul este fenomenal... Daca imi puteti ,va rog frumos, sa imi sugerati cateva retete noi v-as fi vesnic indatorat :)
-
gfthhth pe 7 nov 2010, 09:54critica
NU IMI PLACE PRAJITURA ASTA!!!!!!!!!!!!
-
cristea mariana pe 20 nov 2010, 18:56negresa de post
prajitura am facuto prima data acum 5 ani si este super,, o faceam cand am nascut copilul cel mic ca ear post si cine venea la mine se minuna de prajitura
-
ad1234 pe 16 dec 2010, 19:09naspa
naspa prajitua am aruncato la veceu :))
-
caterina pe 22 dec 2010, 18:34apreciere
are un gust bun.pare foarte delicioasa ... mai gustoasa este cea facuta in casa decat cea cumparata de la magazin.
-
Georgiana pe 22 dec 2010, 18:40Apreciere
este delicios...are un gust minunat..unii fac bn pentru ca ei pun pe site-uri dif retete.. pare foarte gustoasa!
-
denny pe 22 ian 2011, 14:17?
e prajitura s....r!! in tara mea anglia numai asta mancam
-
olivia pe 22 ian 2011, 14:20!!!!!
e prajitura buna bree
-
denny pe 22 ian 2011, 14:26comentariu
este un sait groaznic! dar retele sunt bune
-
jeni pe 29 ian 2011, 11:40re?eta mea
un borcan cu gem,o can? ulei,o can? ap?,o can? zah?r,patru c?ni f?in?,o linguri?? bicarbonat (se pune direct in compozi?ie)se amestec? toate ingredientele ?i compozi?ia se coace intr-o tav? uns? ?i tapetat? cu f?in?.se poate face deasupra oi glazur? peste care se poate pres?ra nuc? de cocos sau ornamente multicolore.
-
liana pe 12 mar 2011, 12:54negresa de post
mi-a placut ca ai zis la sfirsit sa punem frisca, pai daca e de post... m-am uitat si eu la frisca vegetala dar nu e de post
-
cosmina pe 23 mar 2011, 22:25negresa de post
am incercat si eu aceasta prajitura in care am mai pus niste nuci si arahide prajite!!!! foarte delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
ina pe 6 apr 2011, 11:42completare reteta
prajitura se lasa la racit in tava altfel o sa se imprastie!!!!!!!
-
kristina pe 16 apr 2011, 15:01prajitura : negreasa de post
mai da spuneti voi o cana da nu specificati care deloc
-
veta pe 22 nov 2011, 17:37negresa de post
am so fac maine sper sa iasa nu mai am chef sa scriu
-
crina pe 25 nov 2013, 20:35negreasa post
n a specificat ce masura ,o cana ,de care cana? pe astea daca nu le faci la gramaj risti sa nu ti iasa.