Cauta in 21.294 retete

Tarta crumble cu pesto

Poti prepara aceasta tarta pentru o intalnire cu prietenii, la un picnic. Sosul pesto ii confera o aroma deosebita.

Ingrediente si cantitati:

un aluat de foietaj
800 g rosii cherry
2 lingurite de mustar iute
50 g parmezan proaspat ras

Pentru crumble:

100 g de fulgi de ovaz
30 g de muguri de pin
2 linguri de sos pesto (il gasesti in supermarket-uri)
100 g de unt
30 g de alune
sare

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intinde aluatul impreuna cu foaia de copt intr-o forma pentru tarte sau intr-o tava. Inteapa-l cu furculita si unge-l cu mustar, apoi acopera-l cu parmezan ras.

2. Spala rosiile, sterge-le de apa, apoi aranjeaza-le peste aluat.

3. Pregateste aluatul crumble: pune intr-un vas fulgii de ovaz, untul taiat cubulete, alunele zdrobite in bucati mari, mugurii de pin si pesto. Framanta totul cu mana pana obtii o pasta de consistenta nisipului. Presara compozitia peste rosii.

4. Pune tarta la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, pana cand se rumenesc aluatul si compozitia crumble. Scoate apoi tarta din cuptor si las-o putin la racit inainte de a o scoate din forma. Se serveste calduta sau rece.

Comentarii (3)

  • Angela  pe 22 oct 2008, 08:53
    Caloriile

    Gasesc aici multe retete pe care le incerc si le repet, mai ales cele din bucataria mediteraneana care este cu adevarat, apetisanta si sanatoasa. Cred ca toate cititoarele s-ar bucura sa stie si cate calorii contine o portie. Stiu ca e dificil de stabilit, mai ales la retetele de la cititoare, dar si util! In orice caz, ar fi bine daca am manca de toate, dar in cantitati "decente", astfel incat sa fim impacate cu noi insine. Asadar, pofta buna, in continuare!

  • bia_s  pe 23 oct 2008, 18:57
    mmmmm

    trebuie sa fie buuuuuuuuun

  • dr_psy  pe 26 oct 2008, 11:04
    Caloriile?

    Dar se pot calcula extrem de simplu de catre fiecare cititoare, nu? Iti trebuie doar un tabel cu calorii si apoi inmultesti cate calorii la gram are componentul cu cate grame din el pui in mancare si apoi aduni caloriile tuturor componentelor si gata, ai aflat cat are tarta! Cat mananci tu din ea, e alta problema!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod