Tarta crumble cu pesto
Poti prepara aceasta tarta pentru o intalnire cu prietenii, la un picnic. Sosul pesto ii confera o aroma deosebita.
Ingrediente si cantitati:
un aluat de foietaj
800 g rosii cherry
2 lingurite de mustar iute
50 g parmezan proaspat ras
Pentru crumble:
100 g de fulgi de ovaz
30 g de muguri de pin
2 linguri de sos pesto (il gasesti in supermarket-uri)
100 g de unt
30 g de alune
sare
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Intinde aluatul impreuna cu foaia de copt intr-o forma pentru tarte sau intr-o tava. Inteapa-l cu furculita si unge-l cu mustar, apoi acopera-l cu parmezan ras.
2. Spala rosiile, sterge-le de apa, apoi aranjeaza-le peste aluat.
3. Pregateste aluatul crumble: pune intr-un vas fulgii de ovaz, untul taiat cubulete, alunele zdrobite in bucati mari, mugurii de pin si pesto. Framanta totul cu mana pana obtii o pasta de consistenta nisipului. Presara compozitia peste rosii.
4. Pune tarta la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, pana cand se rumenesc aluatul si compozitia crumble. Scoate apoi tarta din cuptor si las-o putin la racit inainte de a o scoate din forma. Se serveste calduta sau rece.