Cauta in 21.052 retete

Spic la cuptor

Un preparat care se face uşor şi care este extrem de gustos.
 
Ingrediente:
 
foietaj
1 piept de pui sau 200 gr. kaizer
300 gr de ciuperci
un sfert de ardei gras
100 gr. caşcaval
1 ou
sare
piper
mac (opţional)  
 
Se întinde foietajul. Se fierbe pieptul de pui (poţi folosi şi piept de pui prăjit sau kaiser), după care se taie în fâşii mici. Ciupercile crude şi ardeiul gras se taie şi fideluţă, iar caşcavalul se dă prin răzătoare, apoi toată această umplutură se amestecă cu sare şi piper, după gust. Foietajul se crestează la margini în fâşii de 2 centimetri, exact ca un brăduţ. Se pune umplutura în mijlocul foietajului, pe lung, iar fâşiile se împletesc, pentru a arăta ca un spic. Spicul rezultat se unge cu oul bătut, se presară mac (opţional), se dă la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 20 de minute, la foc domol.

Se serveşte cald! Poţi adăuga şi un strop de ketchup.
 
O nebunie! Poftă bună!

Comentarii (14)

  • anca  pe 30 ian 2011, 12:28
    pofta buna

    este foarte bun.. gustos... !! chiar merita sa incercati..:X:X:X:x

  • adina  pe 25 feb 2011, 01:05
    super:)

    e foarte buna reteta dar aveti grija ce foietaj folositi ! al meu a fost cumparat si mi s-a parut cam uns...precum cel de forneti.Va sugerez sa faceti foietaj de casa. Spor si Pofta Buna!

  • MARIA  pe 31 mar 2011, 15:20
    destul de bine gandita

    faina reteta . dar nu cred ca mi se potriveste

  • MARIA  pe 31 mar 2011, 15:20
    destul de bine gandita

    faina reteta . dar nu cred ca mi se potriveste

  • gheorghe evelina  pe  5 mai 2011, 15:16
    cred ca f bun

    mi-am scris reteta in agenda iar maine am sa-l fac miammmmmmmmmm

  • loredana  pe 16 mai 2011, 16:50
    spic la cuptor

    nu ai specificat cum se impleteste spicul

  • InGeRaS mIk  pe 30 iun 2011, 13:41
    .....

    arata foarte bine...... ce trebuie sa ti se potriveasca maria:)):)):)):))c a o mananci nu te imbraci cu ea =))=))

  • ioana  pe 11 iul 2011, 15:22
    invartita cu mere

    cred ca este f. reusita

  • daniela  pe  4 aug 2011, 20:07
    impletitul spicului

    Buna. Loredana cred ca spicul nu e impletit ci rulat si taiat.cu acea forma. Ciao.

  • monalissa  pe  8 aug 2011, 15:07
    spicul!

    CE BINE ERA DACA ARATAI FOETAJUL TAIAT INAINTE DE A=L MONTA SI A-L IMPLETI! CRED CA SI AICI ESTE O SOCOTEALA!

  • geo  pe 14 aug 2011, 17:58
    spic

    se pune pe mijllocul foii,in stanga si dreapta umpluturii se taie foaia fasii apoi impletesti peste umplutura ca un spuc.cum impletesti in cap:d iei de sus trei apoi urmatoarele si tot asa

  • geo  pe 14 aug 2011, 17:59
    scz

    doua nu 3.imi cer scz.am facut si eu acum.

  • Beatrice  pe 15 aug 2011, 22:50
    foietaj

    daca nu te superi, posteaza si reteta de foietaj, MERCI

  • neli  pe 15 feb 2012, 21:35
    retete

    Foarte bun si aspectuos acest foetaj spic .Si eu l-am facut si a fost minunat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod