Spic la cuptor
Un preparat care se face uşor şi care este extrem de gustos.
Ingrediente:
foietaj
1 piept de pui sau 200 gr. kaizer
300 gr de ciuperci
un sfert de ardei gras
100 gr. caşcaval
1 ou
sare
piper
mac (opţional)
Se întinde foietajul. Se fierbe pieptul de pui (poţi folosi şi piept de pui prăjit sau kaiser), după care se taie în fâşii mici. Ciupercile crude şi ardeiul gras se taie şi fideluţă, iar caşcavalul se dă prin răzătoare, apoi toată această umplutură se amestecă cu sare şi piper, după gust. Foietajul se crestează la margini în fâşii de 2 centimetri, exact ca un brăduţ. Se pune umplutura în mijlocul foietajului, pe lung, iar fâşiile se împletesc, pentru a arăta ca un spic. Spicul rezultat se unge cu oul bătut, se presară mac (opţional), se dă la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 20 de minute, la foc domol.
Se serveşte cald! Poţi adăuga şi un strop de ketchup.
O nebunie! Poftă bună!
Ingrediente:
foietaj
1 piept de pui sau 200 gr. kaizer
300 gr de ciuperci
un sfert de ardei gras
100 gr. caşcaval
1 ou
sare
piper
mac (opţional)
Se întinde foietajul. Se fierbe pieptul de pui (poţi folosi şi piept de pui prăjit sau kaiser), după care se taie în fâşii mici. Ciupercile crude şi ardeiul gras se taie şi fideluţă, iar caşcavalul se dă prin răzătoare, apoi toată această umplutură se amestecă cu sare şi piper, după gust. Foietajul se crestează la margini în fâşii de 2 centimetri, exact ca un brăduţ. Se pune umplutura în mijlocul foietajului, pe lung, iar fâşiile se împletesc, pentru a arăta ca un spic. Spicul rezultat se unge cu oul bătut, se presară mac (opţional), se dă la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 20 de minute, la foc domol.
Se serveşte cald! Poţi adăuga şi un strop de ketchup.
O nebunie! Poftă bună!