Salata poloneza
Proaspata si picanta, salata aceasta este o garnitura perfecta pentru orice fel de carne. Reteta are ingrediente pentru sase portii.
Ingrediente: 300 grame varza alba si 300 grame rosie, un ardei iute mare (rosu sau verde), patru radacini de telina potrivite, un morcov, o ceapa mica de apa, sase linguri de maioneza, doua linguri otet de vin alb (sau balsamic), o lingura zahar (sau miere), sare si piper.
Preparare:
- Amesteca intr-un castron mare ingredientele pentru sos: maioneza, otetul de vin alb, zaharul, apa, sarea si piperul.
- Adauga varza - si pe cea rosie si pe cea alba - taiata fin (sau date prin razatoare), ardeiul iute taiat fin, radacinile de telina taiate fin (sau date prin razatoare), morcovul taiat fin sau ras si ceapa taiata inele subtiri.
- Inainte de servire, amesteca bine salata, astfel incit legumele sa fie pline de sos.
Ingrediente: 300 grame varza alba si 300 grame rosie, un ardei iute mare (rosu sau verde), patru radacini de telina potrivite, un morcov, o ceapa mica de apa, sase linguri de maioneza, doua linguri otet de vin alb (sau balsamic), o lingura zahar (sau miere), sare si piper.
Preparare:
- Amesteca intr-un castron mare ingredientele pentru sos: maioneza, otetul de vin alb, zaharul, apa, sarea si piperul.
- Adauga varza - si pe cea rosie si pe cea alba - taiata fin (sau date prin razatoare), ardeiul iute taiat fin, radacinile de telina taiate fin (sau date prin razatoare), morcovul taiat fin sau ras si ceapa taiata inele subtiri.
- Inainte de servire, amesteca bine salata, astfel incit legumele sa fie pline de sos.