Salata de legume la gratar II
O combinatie incantatoare de legume.
Doi dovlecei, trei rosii, doua vinete potrivite, o salata verde, opt frunze de varza alba, patru frunze de varza rosie, ulei sare, piper, suc de lamaie, doua legeturi de ceapa verde, putin marar proaspat.
- 1. Pune toate legumele pe gratar. Vinetele si dovleceii taiate pe lung, in felii subtiri, rosiile intregi, frunzele de varza intregi, dupa ce le-ai uns cu putin ulei.
- 2. Spala si rupe intr-un bol mare salata, adauga ceapa taiata rondele.
- 3. Taie feliile de vinete si de dovlecei in doua sau in trei (stau pe gratar cateva minute). Ruleaza in forma de sul funzele de varza si taie-le cat de fin iti place (varza sta pe gratar, la jar, zece minute, pana este bine coapta pe ambele parti). Adauga-le peste salata.
- 4.Da prin razatoare rosiile coapte. Adauga sare, piper, sucul de la o lamaie si putin ulei. Adauga dressingul peste salata si mararul fin tocat. Amesteca usor si serveste.
Sfat Eva:
Cantitatile sunt pentru patru portii.
Ingrediente:
Doi dovlecei, trei rosii, doua vinete potrivite, o salata verde, opt frunze de varza alba, patru frunze de varza rosie, ulei sare, piper, suc de lamaie, doua legeturi de ceapa verde, putin marar proaspat.
Mod de preparare:
- 1. Pune toate legumele pe gratar. Vinetele si dovleceii taiate pe lung, in felii subtiri, rosiile intregi, frunzele de varza intregi, dupa ce le-ai uns cu putin ulei.
- 2. Spala si rupe intr-un bol mare salata, adauga ceapa taiata rondele.
- 3. Taie feliile de vinete si de dovlecei in doua sau in trei (stau pe gratar cateva minute). Ruleaza in forma de sul funzele de varza si taie-le cat de fin iti place (varza sta pe gratar, la jar, zece minute, pana este bine coapta pe ambele parti). Adauga-le peste salata.
- 4.Da prin razatoare rosiile coapte. Adauga sare, piper, sucul de la o lamaie si putin ulei. Adauga dressingul peste salata si mararul fin tocat. Amesteca usor si serveste.
Sfat Eva:
- Poti inlocui salata cu frunze de spanac, sau o poti scoate compet. Adauga in loc, o legatura de sparanghel. Firele de sparanghel stau pe gratar 10-15 minute.
- Adauga, daca vrei, felii de branza si bucatele de paine prajita.
Cantitatile sunt pentru patru portii.