Cauta in 21.052 retete

Rulade italienesti din piept de pui

O reteta delicioasa, un adevarat festin gastronomic! O rulada simplu de realizat, din carne de pui, sanatoasa si satioasa. Se serveste cu garnitura de legume asortate si cu un sos delicios, din supa, smantana si telemea, totul condimentat dupa bunul tau gust. In cel mult o ora vei avea gata un fel de mancare excelent, pentru sase persoane. Spor si pofta buna!
 

Ingrediente si cantitati:


1 kg piept de pui;
150 g sunca de Praga, feliata;
250 g cascaval feliat;
4 linguri unt;
1 ceapa;
2 catei de usturoi;
200 ml supa de pui;
200 g smantana;
150 g telemea;
8 portii legume asortate (broccoli, morcovi, fasole verde etc.), fierte in aburi;
sare;
piper.
 

Mod de preparare:


1. Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza. Fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Pe fiecare felie de carne se pun o felie de sunca si una de cascaval, apoi se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.

2. Intr-o tigaie de teflon, se topesc 2 linguri de unt si se prajesc uniform ruladele la foc potrivit, timp de 10 minute. Ruladele prajite se scot intr-un vas si se pastreaza calde.

3. In tigaie se adauga untul ramas. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca, apoi se calesc. Dupa 5 minute, se toarna supa si smantana; se fierb inabusit, la foc mic, timp de 10 minute. Acum se adauga in sos telemeaua rasa. Se condimenteaza si se lasa pe foc mic inca 5 minute, pentru a se lega.

4. La servire, peste rulade se toarna din sosul preparat, iar alaturi se pune o portie de legume asortate, fierte in aburi.

Sugestie: Sunca de Praga poate fi inlocuita cu costita afumata sau sunca fiarta. In mijlocul ruladei se poate pune, pe toata lungimea, un morcov mic fiert, apoi se ruleaza. In acest caz, cand se servesc ruladele, fiecare se taie oblic. Sosul se aranjeaza in jurul ruladei sectionate.

Timp de preparare: 60 de minute.

Se obtin 6 portii.

Comentarii (9)

  • ancutaV  pe 27 oct 2008, 00:11
    inghit in sec

    voi incerca aceasta reteta...nu pare greu de gatit si cu siguranta e gustoasa

  • dodorica  pe 22 dec 2008, 22:21
    rulada

    of!zice ancuta ca nu pare greu. eu am facut de curand ceva asemanator.a reusit reteta.aceasta ,fara suparare,pare o bagheta umpluta ca ceva!eu am folosit mai mult cascaval ca sa iasa ok si la reteta ta 250+150gr branzeturi,e putin,sunt multe ingrediente,eu am pus si 4oua.specific:nu e aceeasi, da?

  • Laura  pe 14 apr 2009, 20:56
    Gordon bleu

    Dar nu prea bate poza cu reteta..in poza umplutura nu este doar sunca si cascaval,pieptul de pui este umplut cu altceva...reteta descrisa este de fapt gordon bleu,dar poza este altceva.

  • Victor Marc Poiana  pe 29 iul 2009, 20:09
    Rahat infasurat in pui!

    Reteta asta, nu are nici un sens. Scrie ca este, italienesc si se foloseste branza telemea. Din pacate italieni, nu au telemea. Si la fel cu cascavalul. Italieni au branzeturi mai gustoase, si mai delicate decat noi romani. De exemplu, au branza care se numeste Provolone, este o branza minunata de la vaca. Sunt mai multe feluri, afumate, si normala etc. Ergo, reteta cu puiul asta este mai degraba romaneasca, si nu italiana.

  • livia28  pe 23 oct 2009, 10:09
    reteta reparata

    cred ca merge mai bine amestecat pipt-sunca-costita-ascaval-ceapa si usturoi calite sau nu cum vrei -smintin-legume inabusite -sare-piper.luat o franzela scos miez pus umplutura taiat felii grosute date prin ou si pesmet apoi prajite ca pe snitel

  • tort de cirese  pe 13 iun 2010, 11:50
    o retete super

    ideea e foarte bun ....dar reteta prezentata mai sus este un fel de cordon bleu!!!! ar merge mei bine cu o umplutura de brocoli spanac!!! eu am incercat si este gustos!!......merge si cu un simplu sos de gorgonzola!!!!

  • leticia  pe 31 aug 2010, 19:20
    reteta naspa

    dragilor aceasta reteta e o panarama asa ca pe viitor necunoscatori ai bucatelor abtineti va plizzzzzz

  • florin  pe 21 nov 2010, 11:52
    Victor Marc Poiana

    Victore Victore tu manici rahat ?e vorba de preparare ca cea italiana pt ca nu toti isi permit brinzeturi italienesti.

  • ana  pe  6 ian 2012, 13:01
    discutie

    hety!!!! eu sunt an si vreau sa va spun ca am gasit aceasta reteta de foarte multe oooori plictisitor !!!!!!!eu caut o reteta pe care sa ma pot baza :-D si toate astea (confused) si m-am enervat (mad) (mad) asa ca va cer noi retete pe care sa le pot face acasa mss mult :-p x-D

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod