Rondele de rosii cu branza
Este o reteta usor de preparat si putin costisitoare. Oricum, este stiut faptul ca vara este anotimpul in care rosiile sunt la mare cautare, datorita vitaminelor si gustului dulce-acrisor, racoritor. Iar branza cu rosii... este o delicioasa combinatie!
Rondelele de rosii cu branza se pot servi cu pilaf. Daca nu se poate gasi busuioc proaspat, acesta poate fi inlocuit cu succes cu patrunjel proaspat.
4 rosii mari, taiate rondele
2 catei de usturoi, tocati
3 lingurite otet din vin rosu
1/2 lingura ulei de masline
2 linguri busuioc sau patrunjel proaspat tocat
1 lingurita maghiran (oregano)
sare de mare si piper dupa gust
30 g branza razuita (mozzarella)
1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit.
2. Se pun rondelele de rosii intr-o tigaie de teflon.
3. Se combina usturoiul, otetul si uleiul intr-un borcan cu capac si se agita pana cand compozitia devine omogena. Se pune apoi acest amestec peste rondelele de rosii, se presara patrunjelul, maghiranul, sarea de mare, piperul si branza razuita.
4. Se da la cuptor 15 minute si se serveste imediat.
Se obtin 6 portii.
Rondelele de rosii cu branza se pot servi cu pilaf. Daca nu se poate gasi busuioc proaspat, acesta poate fi inlocuit cu succes cu patrunjel proaspat.
Ingrediente si cantitati:
4 rosii mari, taiate rondele
2 catei de usturoi, tocati
3 lingurite otet din vin rosu
1/2 lingura ulei de masline
2 linguri busuioc sau patrunjel proaspat tocat
1 lingurita maghiran (oregano)
sare de mare si piper dupa gust
30 g branza razuita (mozzarella)
Mod de preparare:
1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit.
2. Se pun rondelele de rosii intr-o tigaie de teflon.
3. Se combina usturoiul, otetul si uleiul intr-un borcan cu capac si se agita pana cand compozitia devine omogena. Se pune apoi acest amestec peste rondelele de rosii, se presara patrunjelul, maghiranul, sarea de mare, piperul si branza razuita.
4. Se da la cuptor 15 minute si se serveste imediat.
Se obtin 6 portii.