Cauta in 21.052 retete

Placinta cu praz si anghinare

Aluatul poate fi pregatit inainte, dar nu trebuie sa stea la congelator. Umplutura din praz, anghinare, usturoi, ceapa si crutoane da un gust deosebit placintei. Aceasta placinta poate fi servita impreuna cu salata de rosii. Nu ne ramane decat sa iti uram pofta buna si speram sa savurezi aceasta reteta!

Aluatul de cartofi:


ulei de legume;
2 cartofi curatati de coaja si taiati in patru;
1 ceapa curatata de coaja si taiata in patru;
2 linguri de faina;
1 ou;
sare de mare si piper, dupa gust.

Ingrediente si cantitati:


1 lingura ulei de masline;
1 ceapa mica tocata;
3 bucati praz (partea alba si cea verde) uscate si taiate rondele;
1 catel de usturoi tocat;
250g anghinare taiata in patru;
1 cana crutoane (din doua felii de paine prajita);
1 lingura faina;
3 linguri lapte;
sare de mare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:


1.
Se prepara aluatul si se pune la cuptor 20 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca, fara a stinge focul din cuptor.

2. In timp ce aluatul se coace, se prepara umplutura. Se pune uleiul intr-o tigaie de teflon si se pune pe foc. Se adauga ceapa, prazul si usturoiul si se lasa pe foc timp de 2 minute, amestecand continuu. Se da focul la minimum, se acopera vasul si se mai lasa 5 minute.

3. Se adauga anghinarea, 1/2 ceasca de crutoane, sare de mare si piper, dupa gust. Se dizolva faina in zer si se adauga in compozitie. Se lasa pe foc, se lasa sa se raceasca si se gusta, daca este necesar se mai adauga sare de mare si piper.

4. Se pune umplutura peste aluat, iar deasupra se asaza restul de crutoane. Se mai pune la cuptor pentru 15 minute, dupa care se scoate si, dupa 15 minute, se poate servi.

Se obtin 6 portii.

1 portie contine:
175 calorii; 5,9 g proteine; 30,9 g carbohidrati; 0,5 g grasimi; 0 mg colesterol; 110 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod