Cauta in 21.435 retete

Placinta cu carne

In locul drobului si al fripturii obisnuite, ce ar fi daca ai incerca o placinta cu carne in aluat frantuzesc? O reteta excelenta si savuroasa. Pofta buna!

Ingrediente si cantitati:


1 piept de pui;
500 g ciuperci;
1 morcov;
3 cepe;
2 legaturi de ceapa verde;
3 oua;
1 pachet de aluat congelat pentru foitaj;
unt;
sare;
piper;
cimbru;
2 legaturi de marar.

Mod de preparare:


1. Fierbe carnea de pui impreuna cu morcovul si o ceapa, curata ceapa, ciupercile, morcovul si ceapa verde. Taie bucati mari ciupercile, marunt cele doua cepe uscate si cea verde.

2. Caleste usor ceapa, adauga ciupercile, un praf de sare si piper.

3. Dupa ce carnea de pui a fiert, taie-o pe un fund de lemn bucatele marunte.

4. Amesteca ceapa si ciupercile calite, morcovul (care a fiert impreuna cu puiul, taiat cubulete), racorite, cu carnea de pui, mararul taiat fin, ouale batute ca pentru omleta, cateva linguri de ulei, sare si piper, dupa gust.

5. Unge o tava, asaza aluatul, compozitia, preparata, acopera cu alta foaie de aluat, unge totul cu un galbenus de ou si coace placinta.

6. Este gata in 30-40 de minute si este la fel de buna si calda, si rece. O poti servi cu o salata, sosuri de maioneza, sau simpla.

7. Se pot folosi la fel de bine si foi clasice de placinta, care trebuie insa unse cu unt sau margarina. In varianta aceasta este mult mai crocanta.

8. Placinta este gata in aproximativ doua ore, cu tot cu timpul pentru copt, cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru 4-5 persoane si costa aproximativ 25-30 de lei.

Comentarii (2)

  • dia  pe 19 feb 2010, 20:36
    placinta cu carne

    Foarte buna cu aluat frantuzesc. Merge bine cu o salata verde.

  • violeta  pe 17 mar 2012, 08:43
    placinta cu carne

    Foarte gustoasa ! Eu am tocat si sotat putin carnea . O nebunie !

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod