Cauta in 21.052 retete

Pate de ficat facut in casa

Iti garentez ca micutul tau il va manca cu mare placere.

Ingrediente: 500 grame ficat, un pachet de unt cu 60-70% grasime, sare, cateva boabe de piper, patru oua fierte tari, o ceapa un morcov si o foaie de dafin.

Preparare
:
1.    Curata ficatul de toate pielitele. Pune la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa mare si un morcov taiat in doua. Cand clocoteste adauga ficatul, boabele de piper si foaia de dafin. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic circa 15-20 de minute. Scurge apa. Alege ficateii. Arunca si morcovul si ceapa.
2.    Sfarama ficateii cu o furculita, cat poti de bine, sau da-i prin masina de tocat carne. Adauga galbenusurile fierte tari, sfaramate si amesteca din nou. Pune totul intr-un vas inalt si adauga untul lasat la temperetura camerei in prealabil. Bate totul bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
3.    Da-l la frigider cateva ore. Serveste-l celor mici uns pe felii subtiri de paine usor prajita.

Sfat Eva: Poti pune in pateul de ficat bucatele de masline sau ceapa fin taiata. Daca pui ceapa, trebuie mancat imediat!

Comentarii (18)

  • Monica  pe 30 sep 2010, 07:02
    Pate de ficat facut in casa

    Delicios... Caut de ceva vreme o reteta asa de simpla pe care s-o poata manca si puiutul meu de 1,4 ani. Acum fug direct in bucatarie s-o prepar :) Va multumesc!

  • amira  pe 18 nov 2010, 18:29
    pateul de ficat facut an casa

    foarte buna va multumesc ptr reteta

  • vasilica pascu  pe 27 ian 2011, 19:11
    pate de ficat

    imi place reteta sunt sigura ca fetita mea o sa-i placa multi pupici la toate mamicile @

  • alexx  pe 27 feb 2011, 11:45
    pateu de ficat

    foarte bun si pe langa se prepara usor

  • marcela  pe  4 mai 2011, 16:21
    delicios

    fff gustos, mie nu-mi place ficatul nisci sotului, nici fetelor....e, de dataasta am papat cu pofta toti, ffff gustos recomand!!!!

  • m  pe  9 iul 2011, 00:00
    bz

    iata un filozof autohton .E plin de exprimari care arata subnutritia cerebrala. . Arunca si morcovul si ceapa CE SUBTILITATE ARE IN TOT MERSUL RETETEI? KAKAT

  • GASCAN  pe  7 aug 2011, 14:57
    reteta corecta pentru pici.

    BZ :( bazai degeaba, reteta este corecta si da, se arunca si apa si zarzavatul in care a fiert ficatul ca e plina de toxine, se vede ca mama ta nu te-a invatat asta.nu-i nimic taci si invata.

  • Georgiana  pe  4 sep 2011, 11:23
    Foarte sanatos

    Puiul meu adora pateul dar din pacate nu il mai poate manca pe cel din comert , majoritatea contin gluten si este intolerant .Astazi o sa-i fac o surpriza placuta pregatindu-i un pate delicios si mult mai sanatos decat cel care il manca pana acum .Acum va multumesc eu dar cred ca dupa ce o sa manance o sa va multumeasca si el :)

  • andreea  pe  1 feb 2012, 12:17
    foarte bun

    muy bien muy bien muy bien TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTGGef bvc dgvfnb cgvfd cgvc cvvcgv cv cvcvdvc vv GGGGGGGuhdjhswg c

  • Iuliana  pe 17 mai 2012, 14:07
    Mai incet cu ficatii la copii!

    Cum puteti da ficat la copii??!! Ficatul, pe langa ca este uzina chimica a organismului (ceea ce inseamna ca toate chimicalele din hrana si medicamentele date gainilor la crescatorii se gasesc in cantitate hiperconcentrata in ficat), contine si vitamina A sub forma de retinol, extrem de toxica pentru copii, dar si pentru adulti. Stiati ca un adult de talie mare (de exemplu, 1,90m si 95 kg) se poate sinucide mincind 50grame de ficat de urs? Asta se intimpla din pricina concentratiei enorme de retinol. Pe urma, ficatul contine si cantitati imense de colesterol. Cum puteti da asemenea gretosenie la copiii vostri?

  • neaion  pe 27 mai 2012, 21:22
    reteta ficat

    Iuliana,ficatul e bun pentru toti cei care-l plac.Reteta mea(daca vreodata esti nevoita sa consumi) 50-100 gr. tarie inainte si un sprit mare,dupa,,,,,,mere la fix.Asta ca sa nu refuzi soacra....

  • andreea  pe 18 iun 2012, 11:27
    Ficat de porc?

    Buna! merge si cu ficat de porc?

  • eu  pe 24 iun 2012, 17:13
    ficatul la copii

    draga iuliana,de pe ce planeta ai venit????daca ai copii,te intreb si eu,ce mancare le dai??!frunze uscate,sau cel mult fierte??? nu st vreo savanta,nici macar medic,doar mama a 2 copii f frumosi si cel mai important f sanatosi!!! m am documentat din carti,am ascultat sfatul medicilor si peste tot zice sa dam copiilor ficat de pui...cel mult de 2 ori pe saptamana inca de la varsta de 6-7 luni cand incepe diversificara.nu cred ca am auzit in viata mea o asemenea aiureala....despre ce vb???? ficat de urs...retinol...????tu draga persoana,ce ti au dat sa mananci cand ai fost mica????sau mai bine ti au dat sa mananci ceva????in fine succes cu mancarurile “non-gretosenice“

  • marius  pe 29 nov 2012, 19:26
    din greseala

    nu am citit reteta pana la capat ,asa ca am pisat si ceapa si morcovul.pe langa reteta doamnei am adugat un piept de gaina fiarta alaturi de zarzavaturi. a iesit o minunatie,

  • sanlav  pe  7 dec 2012, 02:00
    Rectificari, cu scuzele de rigoare

    Probabil exista un motiv pt care imi iau retetele de pe epicurious sau mondocucina. 1 pachet intreg de unt gras si 4oua oua mi se par enorm de multe grasimi pt doar 500 gr ficat. Am sa incerc cu 1 kg. ficat, macar sa para mai sanatos desi presupun ca gustul va fi putin mai sec. In rest, o reteta simpla, demna de atentie.

  • deea  pe 11 sep 2013, 10:49
    adaugiri

    eu am pus si un pic de lapte mustar si usturoi iese mai aromat

  • deea  pe 11 sep 2013, 10:59
    adaugiri

    cantitatile le pun din ochi nu am o reteta fixa depinde de moment

  • Leonard  pe 27 dec 2013, 13:14
    Si eu sugerez atentie la copii - cantitati mici.

    Dupa cum probabil stiti, pasarile din comert sunt crescute cu mari cantitati de steroizi si antibiotice. Un pui ajunge la maturitate in 3 saptamani. Aceste antibiotice se regasesc in ficat, deci si in ficatul facut in casa, dar cu carnea din comert. Recomand utilizarea ficatului de la pasari crescute in curte si nu ficat din comert.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod