Pate de ficat facut in casa
Iti garentez ca micutul tau il va manca cu mare placere.
Ingrediente: 500 grame ficat, un pachet de unt cu 60-70% grasime, sare, cateva boabe de piper, patru oua fierte tari, o ceapa un morcov si o foaie de dafin.
Preparare:
1. Curata ficatul de toate pielitele. Pune la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa mare si un morcov taiat in doua. Cand clocoteste adauga ficatul, boabele de piper si foaia de dafin. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic circa 15-20 de minute. Scurge apa. Alege ficateii. Arunca si morcovul si ceapa.
2. Sfarama ficateii cu o furculita, cat poti de bine, sau da-i prin masina de tocat carne. Adauga galbenusurile fierte tari, sfaramate si amesteca din nou. Pune totul intr-un vas inalt si adauga untul lasat la temperetura camerei in prealabil. Bate totul bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
3. Da-l la frigider cateva ore. Serveste-l celor mici uns pe felii subtiri de paine usor prajita.
Sfat Eva: Poti pune in pateul de ficat bucatele de masline sau ceapa fin taiata. Daca pui ceapa, trebuie mancat imediat!