Cauta in 21.052 retete

Pate de ficat cu vin alb

Te-ai gandit vreodata ca este posibila o astfel de combinatie? Ei bine, iti spunem ca DA. De ce ai nevoie:

400 g ficatei
2 cepe-marime medie
2 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
ceva ulei
1 canita de cafea cu vin alb

Mod de preparare...

Se taie ceapa si se pune pe foc dupa ce, in prealabil, a fost incins uleiul. In momentul in care ceapa a devenit aurie, se adauga si usturoiul impreuna cu ficateii. Amestecul astfel rezultat se pune la foc rapid si se amesteca destul de des pentru ca se poate afuma. Intre timp se poate condimenta dupa gust, iar in momentul in care a scazut apa se adauga vinul. In continuare se lasa tot la foc rapid si se fierbe pana scade toata apa. La final, procedeul este simplu, amestecul se lasa sa se racoreasca pentru ca mai apoi sa fie amestecat in blender pana devine o pasta omogena.

Comentarii (1)

  • mioara  pe  6 apr 2011, 20:47
    pate de ficat

    indiferent ce ficat folosesti fierbel inabusit cu ingredientele si grasimea dorita ori ulei de masline . cand il amesteci pune 2-3 linguri de coniac . o sa vezi rezultatul este minunat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod