Oua cu peste
O combinatie gustoasa, aspectoasa si speciala, dar care are multe calorii. Din ingrediente rezulta patru-sase portii.
Ingrediente: 6-8 oua, o cutie de ton sau sardele, 100 grame unt, o lingurita de faina, 100 ml lapte, 50 grame branza rasa, sare, piper, verdeata.
Preparare:
- Se fierb ouale tari si se taie in felii groase. Se scot galbenusurile si se zdrobesc impreuna cu pestele si untul.
- Se face un sos alb din faina, unt topit si lapte. Sosul se amesteca cu galbenusurile si pestele. Se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine. Adauga verdeata. Intr-un vas de sticla rezistent la foc, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se aranjeaza feliile de albus, la fund, iar deasupra se pune amestecul cu peste.
- Se rade branza pe deasupra si se da la cuptor 12-15 minute la foc iute.
Sfat Eva: Pentru un plus de culoare, adauga si un ardei gras, tocat marunt si calit usor in ulei. Poti pune umplutura si in aluat de foetaj.
Ingrediente: 6-8 oua, o cutie de ton sau sardele, 100 grame unt, o lingurita de faina, 100 ml lapte, 50 grame branza rasa, sare, piper, verdeata.
Preparare:
- Se fierb ouale tari si se taie in felii groase. Se scot galbenusurile si se zdrobesc impreuna cu pestele si untul.
- Se face un sos alb din faina, unt topit si lapte. Sosul se amesteca cu galbenusurile si pestele. Se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine. Adauga verdeata. Intr-un vas de sticla rezistent la foc, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se aranjeaza feliile de albus, la fund, iar deasupra se pune amestecul cu peste.
- Se rade branza pe deasupra si se da la cuptor 12-15 minute la foc iute.
Sfat Eva: Pentru un plus de culoare, adauga si un ardei gras, tocat marunt si calit usor in ulei. Poti pune umplutura si in aluat de foetaj.