Cauta in 21.308 retete

Oua cu peste

O combinatie gustoasa, aspectoasa si speciala, dar care are multe calorii. Din ingrediente rezulta patru-sase portii.

Ingrediente: 6-8 oua, o cutie de ton sau sardele, 100 grame unt, o lingurita de faina, 100 ml lapte, 50 grame branza rasa, sare, piper, verdeata.

Preparare
:
-  Se fierb ouale tari si se taie in felii groase. Se scot galbenusurile si se zdrobesc impreuna cu pestele si untul.
-  Se face un sos alb din faina, unt topit si lapte. Sosul se amesteca cu galbenusurile si pestele. Se sareaza, se pipereaza si se amesteca bine. Adauga verdeata. Intr-un vas de sticla rezistent la foc, uns cu unt si tapetat cu pesmet, se aranjeaza feliile de albus, la fund, iar deasupra se pune amestecul cu peste.
-  Se rade branza pe deasupra si se da la cuptor 12-15 minute la foc iute.
 
Sfat Eva: Pentru un plus de culoare, adauga si un ardei gras, tocat marunt si calit usor in ulei. Poti pune umplutura si in aluat de foetaj.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod