La placinte inainte...
Aminteste-ti doar de cate ori nu te-ai apropiat, copil fiind, de usa bucatariei, curioasa ce pregateste mama sau bunica atat de imbietor? Uneori numai dupa aroma puteai deduce daca este vorba despre placinta cu mere, cu branza sau cu dovleac; pe oricare dintre ele le savurai cu egala placere.
Te indemnam, asadar, sa combini ingrediente deosebite (pui sau carne de rata cu branza fina si condimente, de exemplu) pentru a crea compozitii delicioase, placinta rezultata fiind ideala ca aperitiv, desert, la masa de pranz sau chiar la cina.
Placintele nu sunt foarte usor de preparat, mai ales daca esti incepatoare in domeniul gastronomiei, si solicita cel putin o ora din timpul tau. Rezerva-ti, astfel, ceva timp pe care sa il ai la dispozitie pentru a pregati coca si umplutura.
Totodata, nu-ti fie teama sa experimentezi, adaugand ingrediente si condimente in functie de preferintele tale sau ale persoanelor pentru care pregatesti bunatatile.
Noi iti oferim cateva idei interesante, care sa te inspire sa prepari cele mai ademenitoare placinte. Retetele sunt preluate din volumul "Tarte, quiches, pizza", aparut la editura House of Guides, in 2008:
Un articol de Claudia Ariton