Dovlecel umplut
Pentru astazi, iti recomandam ceva mai dietetic si altfel. Reteta de dovlecel umplut are avantajul ca este usoara si poate fi gustata si de persoanele care tin regim. Totul este sa ai la indemana ingredientele necesare.
4 dovlecei mici, lungi de 10 cm
2 lingurite ulei de masline
1 ceapa mare, dulce, tocata
1/4 cana castane comestibile, taiate
1/4 cana patrunjel proaspat
1 lingura vin alb sec
1 lingura faina
crutoane facute dintr-o felie de paine
1 lingura suc proaspat de lamaie
sare de mare si piper, dupa gust
1. Se pune cuptorul in functiune si se incalzeste la foc potrivit.
2. Se taie dovleceii in doua, pe lungime, si se scoate miezul cu grija. Acesta se pune deoparte, intr-un vas.
3. Se pun jumatatile de dovlecei intr-o tigaie unsa cu ulei, deoparte.
4. Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul de masline. Se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca 3 minute, amestecand.
5. Se adauga miezul de dovlecel, castanele, patrunjelul si vinul si se dau in fiert.
6. Se reduce focul, se pune faina si se mai lasa 2 minute, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc, se pun crutoanele si sucul de lamaie si se adauga sarea de mare si piperul, dupa gust.
7. Se umplu dovleceii din tava cu aceasta compozitie. Se ung pe deasupra cu ulei si se dau la cuptor 15 minute.
Se servesc imediat.
Se obtin 8 jumatati de dovlecel umplut.
Ingrediente si cantitati:
4 dovlecei mici, lungi de 10 cm
2 lingurite ulei de masline
1 ceapa mare, dulce, tocata
1/4 cana castane comestibile, taiate
1/4 cana patrunjel proaspat
1 lingura vin alb sec
1 lingura faina
crutoane facute dintr-o felie de paine
1 lingura suc proaspat de lamaie
sare de mare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Se pune cuptorul in functiune si se incalzeste la foc potrivit.
2. Se taie dovleceii in doua, pe lungime, si se scoate miezul cu grija. Acesta se pune deoparte, intr-un vas.
3. Se pun jumatatile de dovlecei intr-o tigaie unsa cu ulei, deoparte.
4. Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul de masline. Se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca 3 minute, amestecand.
5. Se adauga miezul de dovlecel, castanele, patrunjelul si vinul si se dau in fiert.
6. Se reduce focul, se pune faina si se mai lasa 2 minute, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc, se pun crutoanele si sucul de lamaie si se adauga sarea de mare si piperul, dupa gust.
7. Se umplu dovleceii din tava cu aceasta compozitie. Se ung pe deasupra cu ulei si se dau la cuptor 15 minute.
Se servesc imediat.
Se obtin 8 jumatati de dovlecel umplut.