Degetele de porc
Ingrediente si cantitati:
1 kg carne de porc - preferabil, muschi, dar poate fi folosita si pulpa de porc
3 linguri cu faina
3 linguri cu pesmet
3-4 catei de usturoi
1 ceapa
3-4 oua
1 ardei iute
verdeata
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
1. Taie carnea de porc in fasii, de grosimea unor degete.
2. Taie foarte fin ceapa si usturoiul si amesteca-le intr-un vas. Adauga faina, pesmetul, verdeata si ardeiul iute, tocat foarte fin.
3. Sareaza si pipereaza carnea si bate bine ouale.
4. Cu mana sau cu ajutorul unei spatule, inmoaie degetelele de carne in ou. Apoi tavaleste-le bine prin amestecul de faina si pesmet. Ia fiecare degetel, scutura excesul si arunca-l in ulei foarte incins, pana se rumeneste. Prajitul dureaza maximum cinci minute.
5. Serveste degetelele din carne de porc intr-un bol mare, cu paine prajita si sosuri picante.
Sfat Eva: Poti folosi si carne de vita, preferabil muschi. Pentru a deveni frageda, inainte de a prepara carnea de vita, las-o in apa carbogazoasa (nu apa minerala, ci sifon), timp de o ora.