Crochete din peste
Unul dintre alimentele mult consumate vara este pestele, datorita carnii sale usoare. Daca de prajit te-ai plictisit, iti propunem sa il prepari in crochete.
300 g. peste
250 ml. lapte
50 g. sunca sau ciuperci
75 g. faina
100 ml. ulei
2 oua
o ceapa
piper
sare
pesmet
ulei pentru prajit
1. Se spala bine pestele si se curata de oase.
2. Separat se caleste ceapa tocata in ulei, pana devine sticloasa; se adauga sunca tocata, se amesteca cu faina si se stinge cu lapte.
3. Se adauga apoi si pestele tocat marunt si se condimenteaza.
4. Din compozitia racita, se formeaza crochete, care se trec prin ou batut si pesmet si se prajesc in ulei pana devin crocante.
5. Aceste crochete se pot pregati si din carne de pasare.
Ingrediente si cantitati:
300 g. peste
250 ml. lapte
50 g. sunca sau ciuperci
75 g. faina
100 ml. ulei
2 oua
o ceapa
piper
sare
pesmet
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
1. Se spala bine pestele si se curata de oase.
2. Separat se caleste ceapa tocata in ulei, pana devine sticloasa; se adauga sunca tocata, se amesteca cu faina si se stinge cu lapte.
3. Se adauga apoi si pestele tocat marunt si se condimenteaza.
4. Din compozitia racita, se formeaza crochete, care se trec prin ou batut si pesmet si se prajesc in ulei pana devin crocante.
5. Aceste crochete se pot pregati si din carne de pasare.