Creveti cu usturoi
Daca iti place foarte mult usturoiul, dar si gustul exotic al crevetilor, atunci aceasta reteta este ideala pentru tine! Iti dorim "Pofta buna" si asteptam sa ne spui cum ti s-a parut!
1/3 ceasca unt
3/4 kg pana la 1 kg de creveti proaspeti, curatati si decorticati
4-6 catei de usturoi de dimensiuni medii, curatati si tocati
1/3 ceasca patrunjel proaspat, tocat
2-3 linguri zeama de lamaie
sare, dupa gust
1. Intr-o tigaie de dimensiuni mari, lasa untul la topit, pe foc mic, timp de 30-45 de secunde (pana cand untul nu mai face spuma).
2. Adauga crevetii si usturoiul si prepara un sote pe foc mediu. Lasa tigaia pe foc timp de 4-5 minute si intoarce crevetii de pe o parte pe alta, pana cand acestia devin roz.
3. Adauga patrunjelul, zeama de lamaie, sarea si amesteca bine.
4. Indeparteaza tigaia de pe foc si serveste imediat, cu o garnitura de orez sau o salata.
5. Se obtin 4 portii.
Ingrediente si cantitati:
1/3 ceasca unt
3/4 kg pana la 1 kg de creveti proaspeti, curatati si decorticati
4-6 catei de usturoi de dimensiuni medii, curatati si tocati
1/3 ceasca patrunjel proaspat, tocat
2-3 linguri zeama de lamaie
sare, dupa gust
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie de dimensiuni mari, lasa untul la topit, pe foc mic, timp de 30-45 de secunde (pana cand untul nu mai face spuma).
2. Adauga crevetii si usturoiul si prepara un sote pe foc mediu. Lasa tigaia pe foc timp de 4-5 minute si intoarce crevetii de pe o parte pe alta, pana cand acestia devin roz.
3. Adauga patrunjelul, zeama de lamaie, sarea si amesteca bine.
4. Indeparteaza tigaia de pe foc si serveste imediat, cu o garnitura de orez sau o salata.
5. Se obtin 4 portii.