Chifteluţe din cartofi
Chifteluţele din cartofi sunt adevărate delicii. Sunt foarte uşor de preparat şi pot fi aperitive ideale. Le poţi servi cu sos iute.
300 grame de cartofi,
1 ou,
1/2 ceaşcă cu făină,
1/2 ceaşcă cu lapte,
sare, piper
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
ulei pentru prăjit
Se curăţă cartofii cruzi şi se rad pe răzătoarea cu găuri mai mari.
Se adaugă sare, piper şi pătrunjel verde tocat.
Separat se face un aluat ca pentru clătite, din făină, ou şi lapte, care se amestecă apoi cu cartofii.
Se ia din compoziţie cu linguriţa şi se toarnă în uleiul încins.
Se prăjesc pe ambele părţi.
Ingrediente:
300 grame de cartofi,
1 ou,
1/2 ceaşcă cu făină,
1/2 ceaşcă cu lapte,
sare, piper
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
ulei pentru prăjit
Preparare:
Se curăţă cartofii cruzi şi se rad pe răzătoarea cu găuri mai mari.
Se adaugă sare, piper şi pătrunjel verde tocat.
Separat se face un aluat ca pentru clătite, din făină, ou şi lapte, care se amestecă apoi cu cartofii.
Se ia din compoziţie cu linguriţa şi se toarnă în uleiul încins.
Se prăjesc pe ambele părţi.