Cascaval pane
Astazi iti propunem o reteta usoara, de care ai mai auzit, dar cu un mod de preparare cu influente bulgaresti. Speram sa iti placa si sa iasa pe gustul tau!
500 g. cascaval (mai mult sau mai putin, in functie de cate portii pregatesti)
2 oua
1 pahar bere
drojdie uscata
zahar
boia
piper
cimbru
ulei
1 cana faina
1. Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie in bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga, putin cate putin, faina.
2. Se prepara o maia dintr-un varf de cutit de drojdie uscata dizolvata in apa calda si cu putin zahar. Aceasta se lasa zece minute. Apoi se toarna peste ouale amestecate cu maiaua si un pahar cu bere, pentru a face spuma. Compozitia trebuie sa iasa ca de clatite (nici prea grasa, nici prea subtire).
3. Cascavalul "tavalit" prin acest "sos" se prajeste in mult ulei fierbinte si la foc iute (intr-un vas mai mult inalt decat plat).
4. Pe cascaval se poate pune putina boia, piper si, eventual, cimbru.
Ingrediente si cantitati:
500 g. cascaval (mai mult sau mai putin, in functie de cate portii pregatesti)
2 oua
1 pahar bere
drojdie uscata
zahar
boia
piper
cimbru
ulei
1 cana faina
Mod de preparare:
1. Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie in bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga, putin cate putin, faina.
2. Se prepara o maia dintr-un varf de cutit de drojdie uscata dizolvata in apa calda si cu putin zahar. Aceasta se lasa zece minute. Apoi se toarna peste ouale amestecate cu maiaua si un pahar cu bere, pentru a face spuma. Compozitia trebuie sa iasa ca de clatite (nici prea grasa, nici prea subtire).
3. Cascavalul "tavalit" prin acest "sos" se prajeste in mult ulei fierbinte si la foc iute (intr-un vas mai mult inalt decat plat).
4. Pe cascaval se poate pune putina boia, piper si, eventual, cimbru.