Budinca din carne de pui
O budinca numai buna de servit intr-o seara de week-end, in care nu mai stii ce sa gatesti... Nu vei sta prea mult in bucatarie si nici nu te vei "incinge" foarte tare, gatind "in disperare". Este o alternativa foarte buna la masa de seara, pentru ca nu este un preparat foarte greu, dar este deosebit de delicios. Servita cu cascaval presarat pe deasupra, aceasta budinca de carne de pui este foarte consistenta. Pofta buna iti dorim!
500 g rasol de pui (carne fiarta);
1 lingura pesmet alb;
8 crengute de busuioc;
1 lingura unt;
sare;
piper.
6 oua;
300 g smantana;
3 linguri coniac;
2 linguri pesmet;
2 linguri verdeata (patrunjel, marar) tocata;
sare;
piper.
1. Prepararea sosului: Intr-un castron, se bat ouale cu un tel. Se adauga smantana, coniacul, verdeata tocata, sarea, piperul si 2 linguri de pesmet. Se amesteca energic, pentru o buna omogenizare.
2. Carnea de pui fiarta se taie cubulete cu latura de 7 mm, care se pun in sosul de smantana cu ou; se amesteca totul.
3. O forma de Yena dreptunghiulara se unge cu unt si se presara cu restul de pesmet.
4. Amestecul de carne cu sos se toarna in vasul Yena. Se niveleaza suprafata si se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil. Se coace la foc potrivit, 45-50 de minute.
5. Aceasta budinca se poate servi atat calda, cat si rece, portionata, ornata cu cate o crenguta de busuioc.
Sugestie: Inainte de a fi introdusa budinca la cuptor, pe suprafata ei se poate presara cascaval ras (1-2 linguri). Se poate servi pe cate o frunza mare de salata verde.
Timp de preparare: 30 de minute, plus timpul de coacere.
Se obtin 8 portii.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.
Ingrediente si cantitati:
500 g rasol de pui (carne fiarta);
1 lingura pesmet alb;
8 crengute de busuioc;
1 lingura unt;
sare;
piper.
Sosul:
6 oua;
300 g smantana;
3 linguri coniac;
2 linguri pesmet;
2 linguri verdeata (patrunjel, marar) tocata;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Prepararea sosului: Intr-un castron, se bat ouale cu un tel. Se adauga smantana, coniacul, verdeata tocata, sarea, piperul si 2 linguri de pesmet. Se amesteca energic, pentru o buna omogenizare.
2. Carnea de pui fiarta se taie cubulete cu latura de 7 mm, care se pun in sosul de smantana cu ou; se amesteca totul.
3. O forma de Yena dreptunghiulara se unge cu unt si se presara cu restul de pesmet.
4. Amestecul de carne cu sos se toarna in vasul Yena. Se niveleaza suprafata si se introduce vasul in cuptorul incins in prealabil. Se coace la foc potrivit, 45-50 de minute.
5. Aceasta budinca se poate servi atat calda, cat si rece, portionata, ornata cu cate o crenguta de busuioc.
Sugestie: Inainte de a fi introdusa budinca la cuptor, pe suprafata ei se poate presara cascaval ras (1-2 linguri). Se poate servi pe cate o frunza mare de salata verde.
Timp de preparare: 30 de minute, plus timpul de coacere.
Se obtin 8 portii.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.