Branza cu verdeturi
Se prepara usor si rezista la frigider doua-trei zile. Este excelenta la masa de dimineata, dar si pentru pachetelul de la serviciu.
Ingrediente: 300 grame urda (sau telemea noua de vaca), 50 grame unt, o legatura de marar, patru ramurele de tarhon, patru-cinci fire de menta proaspata, frunzele de la o legatura de ceapa verde foarte tanara, sare, piper, ulei
Preparare:
- Spala si scurge foarte bine verdeturile si foile de ceapa. Taie-le cat se poate de fin.
- Amesteca urda cu unt. Daca folosesti telemea de vaca, sfarama branza cu o furculita. La telemea, nu mai este nevoie de unt.
- Amesteca urda sau telemeaua foarte bine maruntita cu sare, piper si doua-trei linguri de ulei. Omogenizeaza bine.
- Adauga toate ierburile si amesteca.
- Pune totul intr-un bol si pastreaza-l la rece acoperit cu o folie de plastic.
Ingrediente: 300 grame urda (sau telemea noua de vaca), 50 grame unt, o legatura de marar, patru ramurele de tarhon, patru-cinci fire de menta proaspata, frunzele de la o legatura de ceapa verde foarte tanara, sare, piper, ulei
Preparare:
- Spala si scurge foarte bine verdeturile si foile de ceapa. Taie-le cat se poate de fin.
- Amesteca urda cu unt. Daca folosesti telemea de vaca, sfarama branza cu o furculita. La telemea, nu mai este nevoie de unt.
- Amesteca urda sau telemeaua foarte bine maruntita cu sare, piper si doua-trei linguri de ulei. Omogenizeaza bine.
- Adauga toate ierburile si amesteca.
- Pune totul intr-un bol si pastreaza-l la rece acoperit cu o folie de plastic.